InterieurWonen

Zo geniet je van meer sfeer in huis met led strips

Zo geniet je van meer sfeer in huis met led strips

Led verlichting heeft de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen. Tot enkele jaren terug was het nog helemaal niet zo gewoon om led-licht in huis te verwerken. Sterker nog, de voorkeur ging vooral uit naar traditionele vormen van verlichting. Dit kwam voornamelijk doordat de meeste ledlampen voor weinig sfeer zorgden. Ze straalden doorgaans een fel wit of zelfs blauwig licht uit. Hierdoor werd het er uiteraard niet gezelliger op in huis. Gelukkig heeft de techniek niet stil gestaan in de afgelopen jaren. Inmiddels zijn de meeste ledlampen niet meer van conventionele verlichting te onderscheiden. Ze bieden veel warmte en sfeer en dat inclusief de andere voordelen van led. Geen wonder dat led strips kopen tegenwoordig zo populair is. Maar hoe verwerk je deze precies in huis om zoveel mogelijk sfeer te creëren? Wij zetten een aantal handige tips op een rijtje.

Led strips in de keuken

Led strips bieden ontzettend veel voordelen. Het grootste voordeel van deze vorm van led is dat ze voor heel veel verschillende doeleinden kunnen worden gebruikt. Zowel als functionele verlichting als sfeerverlichting. Zo worden ze vaak toegepast in de keuken. De strips kunnen eenvoudig weggewerkt worden achter de randen van de keuken. Je kunt ze ook gebruiken om de onderkant van de keukenkastjes te verlichting. Dit is ideaal wanneer je ’s avonds kookt en de zon al is onder gegaan. Zo geniet je niet alleen van praktische verlichting, maar ook nog eens van de nodige sfeer in deze ruimte.

Nog een groot voordeel van led strips: ze zijn zeer eenvoudig te monteren. Je hebt weinig kennis of ervaring met klussen nodig om deze te plaatsen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld TL-verlichting of gewone spots.

In de woonkamer

Led strips worden ook veelvuldig in de woonkamer toegepast. Hier kunnen ze op verschillende manieren binnen het interieur worden verwerkt. Bijvoorbeeld als extra verlichting om een mooi schilderij uit te lichten of om de tv-meubel net wat extra op te laten vallen. Wist je dat led strips ook nog eens eenvoudig dimbaar zijn? Zo kun je het licht geheel naar wens en op de situatie aanpassen. Het is tegenwoordig zelfs mogelijk om led strips op een afstandsbediening aan te sluiten. Zo kun je vanuit je luie stoel de lichtsterkte en lichtkleur bepalen en zo de toon voor de sfeer in de woonkamer zetten.

Led strips in de slaapkamer

Vaak wordt de juiste verlichting in de slaapkamer vergeten. Hoewel we allemaal over praktische verlichting beschikken, vergeten we vaak om ook sfeerelementen toe te voegen. Dit terwijl de slaapkamer steeds vaker als verlengstuk van de woonkamer wordt gebruikt. Genieten van je vrije tijd, een romantisch avondje met je partner, hier is de slaapkamer bij uitstek geschikt voor. Maar dan moet dit natuurlijk wel een uitnodigende ruimte zijn. Met led strips zorg je ervoor dat de slaapkamer een stuk sfeervoller wordt. Leuk om het bed mee uit te lichten of de kledingkast net een wat andere uitstraling te geven. Je bepaalt bovendien zelf welke lichtkleur of lichtsterkte je kiest, zodat je deze geheel naar wens kunt aanpassen. In een romantische bui? Kies dan voor warme en sfeervolle verlichting? Beschik je liever over praktische verlichting om je bij aan te kleden of een boek te lezen? Kies dan voor een wat feller licht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.