AlgemeenTuin

Zomervakantie in eigen tuin? 3 tips om jouw tuin gereed te maken!

Zomervakantie in eigen tuin? 3 tips om jouw tuin gereed te maken!

De lente is alweer aangebroken. Na enkele prachtige weken hebben we al massaal de zomerkriebels te pakken. Zeker nu we er ook weer lekker op uit kunnen. Dat betekent echter niet dat heel Nederland massaal op Schiphol te vinden is dit jaar. Uit onderzoek blijkt dat ook dit jaar nog heel wat mensen gewoon lekker thuis blijven en verder geen vakantieplannen hebben gemaakt. Dit komt mede door de financiële onrust van dit moment. Door de torenhoge inflatie en de Oekraïne-oorlog proberen veel mensen wat extra te sparen om grotere klappen in de toekomst op te vangen. Een vakantie lijkt dan ook overbodige luxe te zijn. 

Betekent dit echter dat je dit jaar helemaal niet extra van je vrije tijd kunt genieten? Welnee! Ook een zomervakantie in eigen tuin kan fantastisch zijn. Gebruik de komende tijd alvast om jouw tuin gereed te maken. Hoe je dat aanpakt? Wij zetten 3 tips voor je op een rijtje. 

1. Spa in eigen tuin 

Jacuzzi’s in de tuin, we zien ze bij steeds meer mensen verschijnen. Het fijne van een jacuzzi is dat ze voor vrijwel iedere tuin geschikt zijn én het hele jaar kunnen blijven staan. Heerlijk om af en toe in te plonzen met de kinderen of gewoon samen te ontspannen aan het einde van een drukke dag. Creëer jouw eigen spa. Maar dan gewoon lekker thuis. 

Wees ook niet bang dat de jacuzzi een te grote hap uit je budget neemt, want deze heerlijke baden zijn in alle soorten, maten én prijscategorieën verkrijgbaar. Hierdoor is er altijd wel eentje die binnen jouw budget past. 

Extra tip: plaats een overkapping boven de jacuzzi. In Nederland weet je nooit wat de zomer gaat doen. Dreigt de zomer letterlijk in het water te vallen? Dan zit jij heerlijk droog in je warme jacuzzi en met een cocktailtje in de hand. Toch nog dat vakantiegevoel. Gewoon in eigen tuin. 

2. Investeer in een goede loungeset 

Er gaat niets boven vakantie in eigen tuin als je een heerlijk plekje hebt om op te kunnen loungen. Een goede loungeset gaat jaren mee en is dan ook zeker de investering waard. Wil je liever niet een gehele tuinset kopen? Dan kun je er ook nog voor kiezen om een hangmat in de tuin te spannen. Relaxter gaat de zomer simpelweg niet worden. 

3. Bedenk leuke activiteiten voor de kinderen 

Kinderen vinden het meestal heerlijk om buiten te zijn. Het maakt hierbij niet uit welk weer het is. Met regen lekker in de plassen stampen. Nog mooier om zelf een extra grote plas te maken. Regenlaarzen aan en stampen maar. Of zet een tent op in de tuin en laat je kinderen heerlijk overnachten in eigen tuin. Ze hebben niet veel nodig om fantastische herinneringen te maken. Dingen die ze niet snel zullen vergeten als ze later terugdenken aan de vakanties in eigen tuin. 

Let ook goed op de zogenaamde budgetwinkels de komende tijd. Meestal willen zij in de maanden voorafgaand aan de zomer al wat leuk buitenspeelgoed verkopen tegen spotprijzen. Denk aan stoepkrijt, bellenblazen, maar ook glijbanen, schommels en huisjes. Zo kan je met relatief weinig geld een fantastische vakantieplek creëren. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.