InterieurWonen

Shutters: veel meer dan alleen maar zonwering

Shutters: veel meer dan alleen maar zonwering

Met de zomer in het vooruitzicht ben je misschien op zoek naar geschikte zonwering. Dat lijkt altijd een dilemma te zijn. Het aanbod is enorm groot en niet ieder type zonwering is geschikt voor jouw woning en interieurstijl. Shutters zijn in de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de populairste soorten zonwering van dit moment. Dat heeft verschillende redenen. 

Kwalitatieve shutters kopen? Dan wil je natuurlijk wel zéker weten dat dit type zonwering écht bij jou past. In dit artikel leggen we uit waarom shutters veel meer dan alleen zonwering zijn en wat deze vorm van raamdecoratie nu zo bijzonder en populair maakt. 

Bijzondere blikvanger 

Shutters zijn echte eyecatchers in je huis en vallen direct op door hun sfeervolle uitstraling. Ondanks de groeiende populariteit is het nog altijd een vrij unieke vorm van raamdecoratie. Met shutters leg je direct de juiste sfeervolle basis in huis. Shutters zijn dus veel meer dan alleen zonwering!

Meerwaarde voor je woning

Wil je shutters plaatsen bij het kopen van een nieuwe woning? Wees je er dan van bewust dat dit bij de basis van het huis hoort. Je kunt de shutters dus ook ‘gewoon’ meefinancieren met de hypotheek. Hierdoor kun je overal in huis shutters laten plaatsen, zonder dat je direct voor een gigantische uitgave komt te staan. 

Onderhoudsvriendelijk 

Een ander groot voordeel van shutters is dat ze zeer onderhoudsvriendelijk zijn. Bovendien vangen ze veel minder stof en vuil dan bijvoorbeeld gordijnen. Hier blijft onbewust veel stof in zitten. Dat kan wel schoongemaakt worden, maar je zal niet wekelijks of maandelijks de gordijnen wassen. Niet erg wanneer je er zelf geen last van hebt, maar voor mensen met bijvoorbeeld allergieën kan dit funest zijn voor de gezondheid. Shutters zijn een stuk gemakkelijker te reinigen. Je kunt er iedere week eenvoudig een doekje of een plumeau overheen halen en het is weer schoon. 

Lichtval reguleren 

Er zijn maar weinig vormen van raambekleding waarbij de lichtval geheel naar wens geregeld kan worden. Vaak moeten ze toch geheel gesloten of geopend worden. Dat is jammer, want hierdoor moet je vaak een keuze maken tussen privacy en natuurlijk lichtval. Dit is bij shutters gelukkig niet meer nodig. Met shutters kun je de lichtval regelen zoals jij dat wilt. Zet je ze geheel open? Sluit je de lamellen? Of laat je ze misschien halfopen? Zo geniet je toch van een lekker licht huis, maar beschik je wel over meer privacy. Ook handig als je last hebt van fel zonlicht tijdens het tv-kijken, lezen of computeren. 

Isolerende functie 

Shutters zijn niet alleen heel mooi om te zien en praktisch in gebruik, maar beschikken ook nog eens over een zeer goede isolerende functie. Zo blijft het in de winter lekker warm en hoeft er dus minder gestookt te worden (hoera voor de energierekening!) en in de zomers koel. Meer wooncomfort en een lagere energierekening.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.