Wonen

De kenmerken van een RGB led strip

De kenmerken van een RGB led strip

RGB led strips zijn al heel wat jaren ontzettend populair. Toch is het nog niet algemeen bekend hoe deze led strips worden genoemd. We kennen allemaal wel de led strips die in staat zijn om ruimtes in een passende kleur te verlichten, maar er zijn heel veel verschillende benamingen voor. Welke is nu juist? De juiste en tevens de meest gebruikte benaming is RGB led strip. Een rgb led strip kopen is een slimme manier om jouw woning direct wat meer kleur te geven. Deze strips kunnen voor heel veel verschillende doeleinden worden gebruikt. Omdat nog niet iedereen bekend is met de voordelen en functies van een RGB led strip, gaan we hier in dit artikel wat dieper op in.

Wat is een RGB led strip?

Laten we eerst antwoord geven op de belangrijkste vraag. Want wat is een RGB led strip nu eigenlijk en waar wordt deze precies voor gebruikt?

Een RGB led strip bidet de mogelijkheid om in een ruimte verschillende kleuren te gebruiken. Dit is in de wereld van LED relatief nieuw. Dit is een leuke manier om meer sfeer te krijgen in huis. De meeste led strips beschikken over zogenaamde led chips. Elke chip bevat 3 leds in de primaire kleuren rood, groen en blauw. Met deze kleuren is het mogelijk om vrijwel iedere andere kleur te krijgen. Simpelweg door voldoende te mengen en te combineren.

In de praktijk betekent dit dus dat je dankzij een RGB led strip in staat bent om alle mogelijke kleuren te krijgen. Door handig gebruik te maken van de dimmer beschik je over eindeloos veel verschillende mogelijkheden. De enige beperking is je eigen fantasie. Daarom is het ook gewoon stiekem heel leuk om aan de slag te gaan met de led strips. Maak dankbaar gebruik van de bijbehorende controller en meng de kleuren totdat je over de gewenste kleur beschikt. Zo geef je een ruimte direct een zeer bijzondere en stijlvolle uitstraling.

Verschillende mogelijkheden

Maar waar gebruik je deze led strips eigenlijk? Natuurlijk is het leuk om allerlei verschillende kleuren in huis te verwerken, maar je wil er natuurlijk niet voor zorgen dat het huis één grote disco wordt. Gelukkig worden RGB led strips vaak op zeer degelijke wijze in huis verwerkt. Eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos. Laat je leiden door je fantasie en bekijk wat mooi staat en wat je beter kunt laten. Wij zetten alvast een aantal verschillende toepassingen voor je op een rijtje:

  • In de auto of caravan. Leuk om te gebruiken als sfeerverlichting, zeker wanneer je hier ook regelmatig in overnacht!
  • Achter een spiegel in de slaapkamer of de hal. De hal is hier uitermate geschikt voor. Omdat je hier slechts kort verblijft is dit dé plek om een statement te maken. Met RGB led strips doe je dat zeker.
  • Achter de televisie
  • In of achter een kast
  • Onder een (terras)overkapping

Kortom: genoeg mogelijkheden om jouw huis, auto of tuin wat extra sfeer te geven. Laat je creativiteit de vrije loop en geniet van het verbluffende resultaat!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.