TuinWonen

Ondiepe brede tuin dieper laten lijken, zo doe je dat!

ondiepe brede tuin breden laten lijken

Een ondiepe brede tuin dieper laten lijken, het klinkt heel lastig maar dat hoeft het niet te zijn. De meeste Nederlandse tuinen zijn rechthoekig en beschikken over veel lengte. Dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn. Sommige mensen kampen met een zeer brede tuin, die ook nog eens heel ondiep blijkt te zijn. Een brede, ondiepe tuin hoeft niet direct iets negatiefs te betekenen. Ook deze tuin brengt zo zijn voor- en nadelen met zich mee. Een ondiepe brede tuin dieper laten lijken is iets wat de meeste mensen toch wel belangrijk vinden. Hoe dit in zijn werk gaat? Dat leggen we uit in dit artikel.

Ondiepe brede tuin dieper laten lijken: breng gelaagdheid aan

Allereerst is het belangrijk dat je de brede tuin ook hetzelfde inricht als je bij een diepere tuin had gedaan. Je moet alleen wat anders te werk gaan. In plaats van dat je naar achteren werkt, doe je dit van links naar rechts. Het is hierbij belangrijk dat je bepaalde hoekjes maakt. Zeker bij een erg brede tuin heb je enorm veel mogelijkheden om verschillende hoeken te maken. Denk aan een loungehoekje, een plekje om te studeren in de zon, een speelplek voor de kinderen en ga zo maar door. Zorg dat je verschillende tegels en materialen gebruikt om de hoekjes af te scheiden. Hierdoor creëer je een gelaagdheid in de tuin en zorg je ervoor dat de tuin dieper lijkt.

Een ondiepe brede tuin dieper laten lijken, let op de erfafscheiding!

Een ondiepe brede tuin dieper laten lijken is een lastige klus als de erfafscheiding het ondiepe karakter van de tuin benadrukt. Dit effect ontstaat bijvoorbeeld bij een volle haag of een muur. Bij een brede tuin is het belangrijk dat je de breedte benadrukt en niet de diepte. Dit doe je door gebruik te maken van speelse effecten bij de erfafscheiding. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een schuur. Houdt het neutraal en rustig en benadruk de breedte met speelse effecten aan de zijkanten van de tuin. Zo kijk je niet direct tegen het einde van de tuin aan en blijft het ruimtelijke gevoel intact.

De beplanting in een brede tuin

Uiteraard maakt het niet uit welke planten je gebruikt in een brede ondiepe tuin. Wel is het van belang dat de tuin niet te vol komt te staan. Bij een te volle tuin lijkt de brede tuin juist een stuk kleiner en dat wil je juist voorkomen! De beplanting strakke moderne tuin is te vergelijken met de beplanting die je kunt gebruiken in een ondiepe tuin. Een ondiepe brede tuin dieper laten lijken doe je door gebruik te maken van lage planten. Als je bomen wilt plaatsen in de tuin is het belangrijk dat dit hoge en slanke bomen zijn. Zo behoud je het ruimtelijk effect.

Een ondiepe brede tuin dieper laten lijken: breng lengte in de tuin aan

Een ondiepe brede tuin dieper laten lijken is een kwestie van spelen met vormen en lengtes. Door meer lengte in de tuin aan te brengen, oogt de tuin dieper. Dit doe je bijvoorbeeld door het plaatsen van een rechthoekig terras of langwerpige vijver. Op deze manier lijkt de tuin dieper dan het ook daadwerkelijk is

Ontspanning

Het integreren van een hangmatstandaard in de inrichting van een ondiepe brede tuin kan ook bijdragen aan het creëren van diepte en het toevoegen van een uniek element van ontspanning en visuele interesse. Door een hangmatstandaard strategisch te plaatsen, kun je een visuele as creëren die de blik naar de achterkant van de tuin leidt. Dit werkt vooral goed in combinatie met de gelaagdheid en de diversiteit in beplanting. Een hangmat, zwevend tussen de standaard, nodigt uit tot ontspanning en voegt een punt van interesse toe dat de tuin niet alleen dieper maar ook uitnodigender maakt. Bovendien kan de keuze voor een hangmatstandaard die qua materiaal en kleur past bij de rest van de tuininrichting, helpen om een samenhangend geheel te creëren. Het biedt een perfecte plek voor rust en bezinning, terwijl het tegelijkertijd de illusie van diepte versterkt en de breedte van de tuin optimaal benut.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.