TuinWonen

Beplanting strakke moderne tuin, hier moet je op letten

beplanten strakke moderne tuin

Voor de beplanting strakke moderne tuin is het belangrijk dat je met een aantal dingen rekening houdt. Een moderne, strakke tuin behouden is veel lastiger dan je zou denken. Planten doen immers niet wat je wilt. Je kunt zeggen dat je niet houdt van weelderige tuinen, maar als je lang genoeg wacht zal elke tuin hier mee te maken krijgen. Door de juiste keuzes te maken met de beplanting kun je de uitstraling van de tuin zoveel mogelijk intact houden, zonder dat dit extreem tijdrovend is. In dit artikel vertellen we waar je op moet letten bij de beplanting strakke moderne tuin en leggen we uit welke planten hiervoor het meest geschikt zijn.

Het belang van beplanting in de moderne, strakke tuin

De beplanting strakke moderne tuin wordt vaak een beetje vergeten. Dit terwijl al het andere met heel veel zorg en passie wordt gekozen. De harde materialen en strakke lijnen spelen ieder zo hun rol in het proces naar een prachtige moderne tuin. De beplanting mag echter niet vergeten worden. Beplanting doet enorm veel voor de sfeer in de tuin. Een moderne, strakke tuin zonder beplanting komt al gauw over als hard en sfeerloos. Hierdoor wordt de tuin een minder fijne plek om in te verblijven. Het is daarom belangrijk om ook in de moderne, strakke tuin een beetje ruimte over te laten voor de beplanting. Gebruik hier ongeveer één derde van de ruimte voor.

Beplanting strakke moderne tuin: geschikte planten

Voor de beplanting van de strakke, moderne tuin is het belangrijk dat je weet welke planten het best geschikt zijn om deze uitstraling te behouden. Wij zetten de meest geschikte planten voor jou op een rijtje.  Veel van onderstaande planten kunnen ook worden toegepast om een ondiepe brede tuin dieper te laten lijken.

  • Lavendelplanten
  • Bamboe
  • Mooie lange en slanke bomen
  • Pluimhortensia’s

Er zijn ook planten die met het nodige onderhoud ook enorm geschikt zijn voor moderne, strakke tuinen. Denk hierbij aan speciale haagplanten, maar ook aan blokken van Taxus Baccata. Zeker als deze in hun mooie strakke vorm blijven, passen ze perfect in een moderne tuin. Denk er wel aan dat je ook bereid moet zijn om tijd te investeren in de tuin als je deze planten netjes wilt houden. Wees hier realistisch in, je wilt immers niet over een jaar met een overwoekerde tuin zitten. Wil je gras in de tuin plaatsen, maar ben je niet iemand die dit regelmatig water geeft en maait? Ga dan voor kunstgras. Door deze in rechte lijnen of mooie vormen te leggen zorg je dat ze perfect passen bij de moderne, strakke uitstraling van de tuin. Bovendien is kunstgras onderhoudsvrij.

Vind je het moeilijk om de beplanting strakke moderne tuin zelf te regelen of kan je wel wat hulp gebruiken bij de rest van het tuinontwerp? Schakel dan een hovenier in om jou bij te staan met advies en ideeën. Zo creëer jij binnen mum van tijd een prachtige moderne en strakke tuin én houd je het onderhoud minimaal.

Tags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.