Tuin

Snelle en makkelijke manieren om je tuin een upgrade te geven

Het mooie lente weer en de zomer in aantocht zijn prima redenen om je tuin op te fleuren. Je tuin een make-over geven hoeft niet veel te kosten. Hier vind je een aantal makkelijke doe-het-zelf-trucs die je tuin op tijd voor de zomer meteen een nieuwe look zullen geven. 

Verf je schutting of schuur

Of beide natuurlijk. Misschien denk je niet zoveel aan je schutting. Hij staat er met een reden, maar een lik verf kan je hele tuin meteen een nieuwe uitstraling geven. Je kan neutrale kleuren zoals grijs of zwart gebruiken, maar je kunt ook een felle kleur kiezen. Of wat dacht je van licht groen. Hierdoor zal je schutting in ieder geval opvallen en het past goed bij je gazon. Of je nu echt gras hebt of misschien wel kunstgras van https://www.gardensense.nl/. Heb je geen gras maar een patio? Geef deze dan een grondige schoonmaakbeurt met een hogedrukreiniger. Het is misschien niet het leukste klusje, maar kijk eens naar een paar voor en na foto’s en je zult zien dat het absoluut zin heeft. 

Plant bloemen en planten

Of je nu een beginner bent, of al veel ervaring hebt, het toevoegen van bloemen en planten aan je tuin hoeft helemaal geen grote klus te zijn. Ze zullen je buitenruimte zeker opvrolijken. Mocht je nu weinig ruimte of gras hebben, dan kun je ook planten in potten neerzetten. Als je het niet ziet zitten om kleur toe te voegen door middel van verf, dan kan het gemakkelijk met een paar mooie buiten bloemen! 

Maak meubels, of knap oude meubels op

Je hebt natuurlijk tuinmeubilair nodig voor je mooie opgeknapte tuin, zeker als er vrienden of familie op bezoek komen. Tuinmeubelen kunnen wel erg duur zijn, dus proberen om het zelf te maken kan zeker de moeite waard zijn. Houten pallets zijn betaalbaar en hebben een stoere en rustieke uitstraling. Op internet of Instagram staan heel veel voorbeelden. Met een paar pallets en wat mooie kussens maak je al een buitenbank. Je hebt er helemaal niet veel handigheid voor nodig. Een alternatief is om wat ouder meubilair dat je al hebt op te knappen. Schuur het op en behandel het bijvoorbeeld met beits en het ziet er weer als nieuw uit. 

Hang buitenverlichting op

Je kunt je tuin een boost geven door mooie lampjes op zonne-energie op te hangen. Dit kan een lichtslinger zijn of mooie losse lampjes. Perfect voor de warme zomeravonden. Lampen op zonne-energie zijn ideaal omdat ze niet in het stopcontact hoeven, dus je kunt ze in een boom of langs een hek hanger zonder dat er kans is dat je over het snoer struikelt. Deze ideeën kunnen je tuin met weinig moeite meteen een boost geven. Ben je geïnspireerd geraakt en ga je meteen kunstgras bestellen? Of misschien zie je jezelf al zitten met een lekker fris drankje op je opgeknapte tuinbank!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.