InterieurTuin

Op welk moment kan je het beste tuinmeubelen kopen?

Op welk moment kan je het beste tuinmeubelen kopen_

Ben je op zoek naar een nieuwe tuinbank of comfortabele tuinstoelen? Bij de aanschaf van dergelijke tuinmeubelen dien je met verschillende factoren rekening te houden. Kies je bijvoorbeeld voor een smaakvolle houten tuinbank, of neem je een model van kunststof? Door voor kunststof tuinmeubelen te kiezen, ben je ervan verzekerd dat je ze vele jaren kunt blijven gebruiken. Daar waar tuinmeubelen van hout kunnen gaan rotten. Ook het moment van het jaar bepaalt hoe duur de tuinmeubelen zijn. Wist je bijvoorbeeld dat het voordeliger is om de meubels net na de zomer te komen, dan in de lente? In dit artikel lees je meer over het meest geschikte moment om te investeren in nieuwe tuinmeubelen. 

Kijk bij de aanschaf van nieuwe tuinmeubelen ook eens naar andere elementen voor in de tuin. Denk aan een leuke veranda, een tuinhuis of bijvoorbeeld een jacuzzi! Zo geniet je het hele jaar door van je tuin.

Goedkope tuinmeubelen kopen in de herfst

De herfst wordt vaak gezien als de beste periode om goedkope tuinmeubelen te kopen. In deze periode wordt het zomerassortiment in tuinwinkels vervangen voor het winterassortiment. Denk bijvoorbeeld aan de kerstbomen, de verlichting voor in de tuin, enzovoorts. Het kost een tuinwinkel relatief veel om de tuinmeubelen uit de zomer op te slaan. Voor hen is het zodoende voordeliger om de meubels met korting aan te bieden aan consumenten. Voor jou biedt dit de kans om goedkope tuinstoelen of een mooie bank voor op je terras aan te schaffen!

Waar het in de herfst relatief gunstig is om nieuwe tuinmeubelen te kopen, is het in de lente vaak relatief duur. Op dat moment is de vraag naar tuinmeubelen groot. Er zijn immers veel huishoudens die zoeken naar een nieuw interieur voor hun terras of tuin. Dit betekent dat tuinwinkels een hogere prijs kunnen vragen.

Zoek naar een tuinwinkel met een outlet

Toch hoef je ook voor de aanschaf van tuinmeubelen in de lente of zomer geen bijzonder groot budget te hebben. Ga bijvoorbeeld op zoek naar een tuinmeubelen uitverkoop bij een tuinwinkel in de buurt! Net als bij de sale in de herfstmaanden, wordt ook bij een tuinmeubelen uitverkoop in de lente of zomer een flinke korting aangeboden. Let wel, het gaat hierbij vaak om meubels die niet meer uit de nieuwste assortimenten van merken komen. Zeker voor tuinmeubels zou dit echter weinig uit mogen maken. Je verwacht de tuinmeubels immers toch jaren te gebruiken. Daarbij verandert de stijl rond tuinmeubels minder snel dan bij andere producten.

Outlet voor tuinmeubelen online

Niet alleen in fysieke tuinwinkels wordt regelmatig een uitverkoop voor tuinmeubelen aangeboden. Je kunt de meubels ook heel eenvoudig online bestellen! Het voordeel van het online bestellen van tuinmeubelen is dat je profiteert van een ruimer aanbod. Je kunt immers ook bij winkels kijken die je normaal niet bezoekt. Zo vind je vrijwel zeker een tuinbank of stoel, die aansluit op je persoonlijke smaak! Een nadeel aan het online kopen van tuinmeubels is dat je ze niet eerst uit kunt proberen. Mogelijk valt het comfort of de kleur van een tuinmeubel tegen op het moment dat deze geleverd wordt. Fonteyn is een tuinwinkel met een ontzettend groot assortiment. Deze partij heeft zowel een webwinkel als een fysieke vestiging. Welk meubelstuk koop jij met korting?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.