Wonen

3 tips voor een origineel housewarming cadeau

3 tips voor een origineel housewarming cadeau

Steeds vaker geven mensen een housewarming feestje als ze eenmaal goed gesetteld zijn in hun nieuwe woning. Stiekem ook wel een heel goed idee. Hierdoor heb je immers niet wekenlang ieder weekend visite, maar nodig je direct de hele familie- en vriendenkring uit. Alhoewel het natuurlijk heel leuk en gezellig is om hun nieuwe huis te bewondering, spookt er toch continu die ene vraag door je hoofd: wat geef je cadeau?

Een bosje bloemen of cadeaubon kennen we nu wel. En zeker als de personen in kwestie enorm veel voor je betekenen, kunnen we het goed begrijpen als je iets speciaals wilt doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van kunst in opdracht bij Artihove laten maken? Dit is de perfecte manier om de nieuwe woning een extra dosis sfeer mee te geven. Bovendien zijn dit cadeaus waar niemand op rekent. Wil jij iets unieks geven? Hieronder geven we 3 tips om een zo origineel mogelijk housewarming cadeau uit te kiezen. Lees mee en laat je inspireren!

1.    Verander je mindset

Als mensen naar een housewarming feestje gaan, willen ze vaak iets meenemen uit ‘beleefdheid’. Meestal bloemen, geurstokjes of andere tierelantijntjes die met een wrange glimlach worden geaccepteerd. Natuurlijk geldt: wie het kleine niet eert….

Maar feit blijft dat veel van deze cadeautjes ongeopend of na enkele dagen alweer in de vuilnisbak belanden. Verander daarom je mindset. Neem niet zomaar iets mee uit beleefdheid, maar enkel als je hem of haar écht wil verrassen.

Dit geldt overigens voor iedere situatie. Een mooi voorbeeld is bijvoorbeeld het afscheid van een collega. Uit beleefdheid worden er dan een aantal afscheid collega cadeaus geregeld. Terwijl er eigenlijk veel meer mogelijk is. En dat hoeft echt niet de wereld te kosten. Denk daarom goed na en bepaal wat een nuttig cadeau zou zijn.

2.    Geef samen een groot cadeau

Logischerwijs zullen er op een housewarming feestje ook veel gasten aanwezig zijn. Ken jij een aantal van die gasten persoonlijk? Neem dan gerust even contact met ze op. Vaak koopt men onhandige cadeaus, omdat ze te veel op het prijskaartje moeten letten. Daarom kan het slim zijn om het geld bij elkaar te leggen en samen een groot cadeau te geven. Geef bijvoorbeeld samen een prachtig origineel bronzen beeld van Artihove. Een prachtig cadeau om de woning mee te verrijken.

Let wel op dat het beeld ook daadwerkelijk in huis past. Kies daarom nooit voor een al te groot formaat, zodat je zeker weet dat er ook echt voldoende ruimte voor aanwezig is in huis. Zo voorkom je onverwachte teleurstellingen bij het zien van het cadeau.

3.    Unieke decoratiestukken

Bij een nieuwe woning wordt er vaak heel veel aandacht aan het grote geheel besteedt. Een nieuwe bank, tafel, bed, een frisse kleur op de muren, enzovoorts. Over kleine dingen zoals accessoires wordt vaak minder goed nagedacht. Daar kan je gebruik van maken! Koop daarom een aantal unieke decoratiestukken om het huis van jouw dierbaren mee op te vrolijken. Deze bieden niet alleen heel veel sfeer, maar zijn ook nog eens cadeautjes waar ze écht wat aan hebben. Ook dit kan je zo duur maken als je zelf wilt. Of je nu kiest voor een prachtig sculpture of een simpele zelfgemaakte kaars, alles is mogelijk. Als je iets uit je hart geeft, valt het cadeau altijd goed!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.