AlgemeenInterieurWonen

Wat kost een nieuw doek voor zonnescherm?

zonnescherm

De zomer is eindelijk weer in aantocht! Begin maart begint het bij de meeste zomerliefhebbers al flink te kriebelen. We gaan direct aan de slag met het zomerproof maken van onze woning en de tuin. Je wilt tijdens de eerste mooie lentedag immers direct kunnen genieten. Wanneer je echter je zonneschermdoek uithangt, kom je tot de conclusie dat deze echt aan vervanging toe is. Betekent dit dat je direct geheel nieuwe zonnescherm aan moet schaffen? Gelukkig niet! Dat zou aardig in de papieren lopen. Zonneschermen kunnen gelukkig heel lang mee. Het doek gaat naarmate de jaren verstrijken echter wel aan kwaliteit en uitstraling inleveren. Dan is het fijn als je enkel het doek kan vervangen. Gelukkig behoort dat tot de mogelijkheden. Het is bij vrijwel alle type zonwering mogelijk om enkel het doek te vervangen. Hierbij maakt het niet uit hoe oud de zonnescherm is en hoe hij bestuurd wordt. De techniek van het doek blijft hetzelfde. Maar wat kost een nieuw doek voor zonnescherm?

Kosten van een nieuw zonneschermdoek

 

Wil je het zonnescherm doek vervangen? Dan zal je logischerwijs benieuwd zijn naar het kostenplaatje. Laten we eerst stellen dat het vervangen van een doek altijd goedkoper is dan de aanschaf van een geheel nieuwe zonnewering. De prijs voor een nieuw doek kan echter zeer uiteenlopend zijn. Dit hangt geheel van het merk van het doek af. In dit artikel gaan we uit van het meest bekende en kwalitatieve zonneschermmerk Tibelly.

Tibelly is een zeer belangrijke naam binnen het wereld van de zonweringen. Wanneer je een nieuw doek aan wilt schaffen, zal dit merk dan ook zeker voorbij komen. Kenmerkend voor dit merk is de geweldige prijs-kwaliteitsverhouding. Daarnaast maakt Tibelly weinig onderscheid tussen verschillende kleuren. Zij hanteren een vaste prijs voor ieder doek en je mag deze zelf naar wens afmaken. Dit kost niets extra’s. Voor een zonneschermdoek van Tibelly ben je gemiddeld €29,95 per vierkante meter kwijt, deze prijs is ongeacht de kleurkeuze.

zonneschermdoek vervangen

Zonneschermdoek monteren

Eindelijk heb je een definitieve keuze gemaakt en wordt het nieuwe zonneschermdoek thuis bezorgd. En wat nu? Kost het nu ook nog geld om een specialist in te schakelen of kan je dit klusje zelf aangrijpen. Een zonneschermdoek monteren is niet zo moeilijk als het lijkt. Doorgaans kan je dit gewoon zelf. Dit is zowel mogelijk bij zonneschermen met elektrische- als handmatige bediening. Door de doek zelf te monteren, bespaar je veel montagekosten. Bovendien hoef je niet over enorm veel kennis en ervaring te beschikken om de montage succesvol af te ronden.

Voordat je het zonneschermdoek gaat monteren, raden wij aan om eerst voldoende informatie op te zoeken. Bekijk bijvoorbeeld verschillende montagefilmpjes om je zelf goed voor te bereiden. Zo weet je precies hoe je te werk moet gaan, waar je op moet letten en welke veelgemaakte fouten je juist NIET moet doen. Door de zonnescherm zelf te monteren bespaar je op de montagekosten. Bovendien bespaar je ook nog eens veel kosten door enkel het doek te vervangen. Als je een geheel nieuwe zonnewering zal plaatsen, zou je al snel een bedrag tussen de €1.000 en €2.500 kwijt zijn. Dat is nog eens een flinke besparing voordat de zomer begint!

Tags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.