Wonen

Zo hou je ongedierte buiten de deur

plaats horren

Het is weer bijna lente! De meeste mensen kijken reikhalzend uit naar de zomermaanden en kunnen niet wachten om weer heerlijk te genieten van de buitenlucht. De zomer heeft echter ook zo zijn nadelen. Het grootste nadeel? De opkomst van ongedierte natuurlijk. Na de zeer warme zomer en daarop volgende zachte winter is de kans groot dat we binnenkort weer van insectenplagen mogen genieten. Nou ja, genieten… ergeren is een beter woord! Je zal het misschien niet geloven, maar de eerste muggen en bijen zijn eind februari al gesignaleerd. Het is dan ook hoog tijd om insect werende maatregelen te nemen. Zo kom jij de zomer met een gerust hart door!

Insecten bestrijden in huis

Hoeveel maatregelen je ook treft, soms lijken die vervelende beestjes opeens uit het niets te verschijnen. Het is daarom ook belangrijk om te weten wat je moet doen als ze al in huis zijn. Op Insectfree vind je enorm veel verschillende producten om insecten voorgoed te weren. Zo word je niet meer wakker van nachtelijk gezoem of ongure beestjes in huis. Dat geeft een prettig en veilig gevoel.

insect free

Maak zorgvuldig schoon in huis

Natuurlijk kan je zelf ook heel veel doen om insecten buiten de deur te houden. Dit vraagt niet altijd om dure aankopen, ook je eigen gedrag kan insecten buiten de deur houden. Denk bijvoorbeeld aan het schoonhouden van de woning. Uiteraard is je woning altijd wel netjes, maar we hebben allemaal wel eens geen zin om het aanrecht direct op te ruimen of om meerdere keren uitgebreid te stofzuigen. Dat is ook heel begrijpelijk, maar dit soort dingen kunnen er wel voor zorgen dat insecten toeslaan. Maak daarom altijd direct het aanrecht schoon en laat geen voedingsresten onnodig lang liggen. Stofzuig daarnaast ook minimaal één keer per week. Dit aantal zal uiteraard meer zijn als je huisdieren hebt.

Maak zorgvuldig schoon in huis ongedierte

Plaats horren voor deuren en ramen

Dit is niet de goedkoopste oplossing, maar wel enorm effectief. Door horren voor deuren en ramen te plaatsen, voorkom je zoveel mogelijk dat ongedierte een weg naar binnen vindt. Natuurlijk zal dit niet direct alle muggen verjagen. Wanneer je de deur eventjes opent, kunnen ze alsnog hun weg naar binnen vinden. Het aantal insecten in huis zal echter wel drastisch verminderen en daar gaat het uiteindelijk om.

Verplaats de GFT-bak

Indien mogelijk is het verstandig om de GFT-bak zo ver mogelijk van het huis te verplaatsen. Vliegen en andere insecten vinden het heerlijk om zich tussen oude groente- en fruitresten te nestelen. Dit is niet alleen zeer onsmakelijk, maar kan er ook voor zorgen dat ze zich gaan vermenigvuldigen. Het gevolg zijn heel veel maden, zeker in de warme zomermaanden. Bovendien komen er zo meer insecten in huis. Wanneer je de GFT-bak tijdig langs de weg zet en zo ver mogelijk buiten de woning houdt, voorkom je het risico dat insecten zich gaan nestelen en de woning uiteindelijk binnen dringen. Zorg er tevens voor dat er geen vleesresten in de bak terecht komen. Vliegen zijn daar dol op.

Tags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.