InterieurWonen

Groeiende vraag naar led dimmers, alle voordelen op een rijtje!

Groeiende vraag naar led dimmers, alle voordelen op een rijtje!

We vinden het steeds belangrijker om duurzaam te leven. Dit doen we bijvoorbeeld door extra energie te besparen en duurzame alternatieven in huis te introduceren. Zo ook door het vervangen van traditionele verlichting voor ledlampen. Toch hadden ledlampen vroeger helemaal niet zo’n goed imago. Alhoewel de meeste mensen wel weten dat dit een zeer duurzame vorm van verlichting is, zijn ze ook op de hoogte van de mogelijke nadelen. Zo zagen we vroeger dat led verlichting enorm fel was. Soms was er zelfs sprake van een blauwig licht. Niet bepaald bevorderlijk voor de sfeer in huis. Gelukkig is dit tegenwoordig wel anders. Door de verbeteringen in de techniek kun je tegenwoordig eindeloos variëren met lichtsterkte en lichtkleur. Hierdoor pas je de sfeer in huis geheel naar eigen wens aan. Bovendien is het mogelijk om een led dimmer te installeren. Maar hoe werkt dat precies en wat zijn de voordelen hiervan?

Led dimmers: allesbepalend voor de sfeer in huis

Led dimmers zijn een prachtige oplossing voor ruimtes waarbij je van verschillende soorten licht wilt genieten. Denk bijvoorbeeld aan het kantoor, eetkamer en de woonkamer. Wanneer je over het werk gebogen zit, heb je baat bij functioneel licht. Als je echter rustig wilt relaxen of een telefoongesprek wilt voeren, is gedimd licht een stuk prettiger. Dit geldt natuurlijk ook voor de eetkamer. Alhoewel je wel wilt zien wat er op je bord ligt, betekent dit niet dat je in de schijnwerper wilt staan. Betekent dit dan dat je heel veel verschillende soorten lampen met diverse lichtsterktes moet aanschaffen? Welnee! Met een led dimmer inbouw geniet je van alle bovenstaande opties in één. Zo bepaal jij wanneer het tijd is voor sfeerverhogend- of functioneel licht.  

Langere levensduur

Led verlichting staat algemeen bekend om zijn lange levensduur. Een gloeilamp moet gemiddeld 50 keer vervangen worden voordat jouw eerste ledlamp aan vervanging toe is. Hierdoor bespaar je op de lange termijn veel geld. Door het gebruik van led dimmers kun je deze levensduur echter nóg langer maken. Dit komt doordat de lamp niet continu de volle sterkte geeft. Hierdoor geniet je niet alleen van flexibiliteit, maar gaat de lamp ook nog eens tot vier keer langer mee.

Houd zelf de hoogte van de energierekening in de hand

Zelf de hoogte van je energierekening bepalen. Het klinkt bijna als een droom, maar dankzij led dimmers komt dit ook daadwerkelijk uit. Bij normale verlichting is het niet mogelijk om de kracht van de lamp naar wens aan te passen. Ze staan óf voor de volledige 100 procent aan óf staan uitgeschakeld. Een middenweg is er niet. Led dimmers brengen hier verandering in. Jij bepaalt zelf de sterkte van de lamp, waardoor je uiteindelijk ook de hoogte van de energierekening in eigen hand houdt. Een lamp die niet op volledig vermogen hoeft te draaien, zal logischerwijs ook minder energie verbruiken. Zo geniet je van meer flexibiliteit en invloed over de elektriciteit die je gebruikt. Daardoor kan je dankzij een led dimmer op de lange termijn veel geld besparen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.