InterieurWonen

3 redenen om voor een sisal vloerkleed te kiezen

3 redenen om voor een sisal vloerkleed te kiezen

Vloerbedekking kiezen is nooit eenvoudig. Er is tegenwoordig gewoon enorm veel keus. Niet alleen uit verschillende kleuren, maar ook uit heel veel verschillende materialen. Soms zelfs materialen waar je nog nooit van hebt gehoord. Wat dacht je bijvoorbeeld van sisal? Wie voor dit natuurproduct kiest, weet zeker dat hij of zij de juiste keuze maakt. Sisal is nog lang niet bij iedereen bekend, maar beschikt wel over talloze verschillende voordelen. Bovendien kan dit materiaal heel veel verschillende soorten gezichten hebben. Je kunt ervoor kiezen om je hele vloer hiermee te bedekken of enkel een losliggend sisal kleed aan te schaffen. Wat je ook kiest, je kunt eigenlijk geen verkeerde keuze maken.

Sisal is een natuurproduct. Het wordt gemaakt van de reuzenbladeren van de Agave. Dit is een tropische plant die o.a. ook in tequila wordt gebruikt. Sisal is een volledig natuurlijk materiaal. Er worden geen andere synthetische stoffen aan toegevoegd. Hierdoor past het uitstekend bij het verduurzaamde karakter van veel woningen anno 2021.

Behoor jij tot (de steeds kleiner wordende) groep die nog nooit van dit natuurproduct heeft gehoord? Dan wordt het hoog tijd om hier verandering in te brengen. Daarom geven we je in dit artikel 3 redenen om voor een sisal vloerkleed te kiezen.

1.    Hoge kwaliteit

Er kunnen natuurlijk ontzettend veel redenen zijn om voor sisal te kiezen. Maar de voornaamste reden is toch wel dat het materiaal ontzettend duurzaam is en over een hoge kwaliteit beschikt. Een sisal kleed gaat heel wat jaren mee en blijft langere tijd in topconditie. Dit levert twee voordelen op. Allereerst voor je portemonnee, want je hoeft de komende tijd geen nieuw vloerkleed meer te kopen. Daarnaast ook voor het milieu. Sowieso is sisal een milieuvriendelijke keuze, omdat deze niet behandeld wordt met chemische producten. Hierdoor is het volledig biologisch afbreekbaar. Zelfs na intensief gebruik, hoef je dus niet bang te zijn om het milieu te schaden wanneer je deze wegdoet.  

2.    Trekt minder stof aan

Mensen die kampen met huisstofmijtallergie of gevoeligheid voor stof voelen zich vaak minder aangetrokken tot het gebruik van een vloerkleed. Een vloerkleed trekt over het algemeen namelijk veel stof aan. Zeker hoogpolige vloerkleden en hierbij is het zelfs lastig om het stof te verwijderen. Daardoor kan de luchtkwaliteit in huis verslechteren en speelt je allergie heviger op. Dit hoeft echter geen reden zijn om geen vloerkleed in huis te halen. Mits je maar het juiste materiaal gebruikt. Zo is sisal in de meeste gevallen de beste keuze. Sisal trekt namelijk geen stof aan en creëert zo een veilig en gezond binnenklimaat.

3.    Geluiddempend

Heb je kinderen die graag door huis stampen? En lijkt het soms alsof ze door de vloerbedekking heen gaan? Dan wil je natuurlijk niet de (onder)buren tot last zijn. In dat geval is een sisal kleed een goede keuze. Sisal kan van nature het geluid absorberen, waardoor je minder last hebt van geluiden. Bovendien dempt het niet alleen het geluid, maar veert het ook nog eens lichtjes mee tijdens het lopen. Hierdoor geniet je ook nog eens van meer comfort. Win-win.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.