TuinWonen

De voordelen van een opzetzwembad in de tuin

De voordelen van een opzetzwembad in de tuin

Een eigen zwembad in de tuin. Dat was vaak een kinderdroom en wellicht denk je hier zelfs als volwassene nog regelmatig aan. Want wie zou het nou niet heerlijk vinden om ieder jaar in eigen tuin te kunnen zwemmen? De ultieme vrijheid en volop genieten van mooi weer. Vaak is het aanleggen van een geheel nieuw zwembad echter een flink karwei. Daar komt ook nog eens bij kijken dat het weer in Nederland zeer onvoorspelbaar is. Waar je de ene zomer nog dag in dag uit van mooi weer kunt genieten, valt de andere zomer letterlijk in het water. Daardoor kiest men er tegenwoordig niet zo snel meer voor om een eigen zwembad in de tuin te plaatsen. Dat betekent echter niet dat er geen andere mogelijkheden zijn. Want zodra je een zwembad boven de grond laat plaatsen, zijn de mogelijkheden opeens eindeloos. Een opzetzwembad is dan ook niet voor niets ieder jaar weer de populairste keuze.

Twijfel jij al jaren om eens wat extra geld te investeren in een groot opzetzwembad? Maar raak je maar niet geheel overtuigd? In dit artikel hebben we alle voordelen op een rijtje gezet om deze beslissing voor jou een stuk gemakkelijker te maken.

Voordeligste optie


Een zwembad ingraven en het hele jaar onderhouden kost veel geld. Bovendien houden de kosten niet op zodra het zwembad eenmaal geplaatst is. Ook dan zal je de nodige uitgaven moeten doen om het bad mooi te houden. Een intex opzetzwembad daarentegen is dan ook veel voordeliger. Dit zwembad kan eenvoudig worden opgezet op een platte ondergrond en staat binnen één dag. Daarnaast zijn ze in werkelijk alle soorten en maten verkrijgbaar, waardoor je de aankoop geheel kunt aanpassen op jouw eigen budget. Voor een redelijk opzetzwembad betaal je circa honderd euro. Een relatief klein bedrag in vergelijking met een zwembad die je in moet graven.

Vakantiegevoel in eigen tuin

We leven inmiddels al een jaar met enorme maatregelen om het coronavirus in te dammen. Hierdoor hebben we in de zomer van 2020 al gemerkt dat vakantie vieren in eigen tuin heel belangrijk is. Maar dan moet dit wel mogelijk zijn. Ook anno 2021 is er nog altijd niet veel zeker over de wijze waarop we onze zomervakantie in kunnen vullen. Dan is het ook wel zo prettig om het vakantiegeld te besteden aan iets waar je écht iets aan hebt. Met een opzetzwembad geniet je van het ultieme vakantiegevoel in eigen tuin. De kinderen zullen hier de hele dag in vertoeven en zelf kan je ook af en toe een frisse duik nemen. Plaats een aantal heerlijke loungebanken, maak lekkere cocktails en het voelt bijna alsof je in een heel ver land bent. En dat geheel coronaproof! Wat wil je nog meer?

Makkelijk te onderhouden

Een zwembad in de grond vraagt enorm veel extra aandacht. Deze moet het gehele jaar door onderhouden worden om er zeker van te zijn dat je deze in het zomerseizoen weer kunt gebruiken. Een opzetzwembad is in de meeste gevallen dan ook veel gemakkelijker. Doordat deze boven de grond staat, kun je overal eenvoudig bij. Moet je het filter vervangen? Geen probleem! Bovendien kan het bad ook eenvoudig worden geleegd aan het einde van het seizoen of als je het water halverwege toch een keer wilt verversen. Hierdoor beschik je over meer gebruiksgemak, blijft het zwembad langer fris en geniet je het hele jaar door.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.