SlaapkamerWonen

5 tips voor een slaapkamer met werkplek

slaapkamer werken

Nu steeds meer Nederlanders thuis werkzaam zijn, groeit ook de vraag naar extra (kantoor)ruimte. Helaas is niet iedereen gezegend met voldoende ruimte in huis. Daarom moeten er soms creatieve oplossingen bedacht worden. Wanneer jij geen ruimte hebt om een extra kamer te realiseren, kan je de werkkamer natuurlijk ook combineren met een andere ruimte. De slaapkamer verleent hier zich bijvoorbeeld uitstekend voor. Deze ruimte wordt immers doorgaans niet overdag gebruikt en kan daardoor voor meerdere doeleinden ingezet worden. Voordat je helemaal enthousiast begint met het opzetten van jouw onderneming en je aandacht op meer leads genereren richt, raden we echter wel aan om nog met enkele puntjes rekening te houden. Met de volgende 5 tips creëer jij op creatieve wijze een fijne werkplek in jouw slaapkamer!

5 tips voor een slaapkamer met werkplek

1.         Slapen op hoogte

Slaap je slechts alleen of is er nog voldoende ruimte in de slaapkamers van je kinderen om een werkruimte te realiseren? Dan kan je er voor kiezen om het bed de hoogte in te laten gaan. Met een (half)hoogslaper creëer je bijvoorbeeld voldoende ruimte om onder het bed een fijne werkruimte te realiseren. Kies vervolgens voor een multifunctioneel bureau, waarbij je ook nog eens over genoeg opbergruimte beschikt en je bent in één keer klaar. Dit is overigens ook een goede optie voor kinderen die behoefte hebben aan extra studeerruimte. Zo zie je maar weer dat slaapkamers heel functioneel kunnen zijn, mits je verstandig met de ruimte omgaat!

2.         Schuin dak?

Heeft jouw slaapkamer een schuin dak en is dit eigenlijk al jaren een loze hoek in de slaapkamer? Dan hebben we goed nieuws! Want dit schuine dak verleent zich uitstekend voor het creëren van extra werkruimte. Bovendien maak je zo ook nog eens optimaal gebruik van álle beschikbare ruimte in de slaapkamer. Zo sla je dus twee vliegen in één klap. Laat hiervoor een bureau met opbergruimte op maat maken, zodat je over voldoende werk- en opslagruimte beschikt. Zolang je oppast dat je bij het opstaan je hoofd niet stoot, is een schuin dak ideaal geschikt om jouw werkruimte in te realiseren. Omzet verhogen is eenvoudig als je over een goede werkplek beschikt en dat hoeft dus helemaal niet zo lastig te zijn als het misschien lijkt!

3.         Kies voor een op maat gemaakt meubel

Zelfs in de kleinste slaapkamers is het mogelijk om extra werkruimte te realiseren. Hierbij moet er enkel slim worden omgegaan met de ruimte. Soms kan het hierbij verstandig zijn om een specialist in te schakelen, iemand die meubels op maat en naar wens kan samenstellen. Als je met een professionele meubelmaker in gesprek gaat, kan deze jou precies vertellen wat er mogelijk is en hoe je een mooi meubelstuk binnen jouw interieur kan verwerken. Zo is het soms zelfs mogelijk om een klein bureau aan het uiteinde van jouw bed te realiseren. Alles is mogelijk als je in oplossingen denkt.

Vind je het niet fijn als werkspullen in het zicht staan als je wilt gaan slapen? Creëer dan extra opbergruimte met gesloten kastjes en lades, zo word je nachtrust niet negatief beïnvloed door de herinnering aan het werk dat nog gedaan moet worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.