InterieurWonen

Gietvloeren in betonlook aanschaffen

Gietvloeren in betonlook aanschaffen

Als je voor een betonlook vloer wilt gaan, heb je grofweg twee keuzes: gietvloeren of een vloer van beton cire. Als je graag een betonlook vloer in je woning wilt, lichten we de verschillende vloeren hieronder verder toe. Zo gaan we dieper in op de verschillen, maar benoemen we ook de overeenkomsten. Als je op zoek bent naar een nieuwe vloer voor in je woning, is het aan te raden om verder te lezen. Dat gaat al helemaal op als je er ook al over uit bent dat het een vloer met betonlook wordt.

Gietvloeren met betonlook

Gietvloeren met betonlook zijn op het moment zeer populair. De gietvloer heeft over het algemeen een industriële uitstraling. Een gietvloer heeft bovendien ook nog veel verschillende voordelen. De gietvloeren zijn gemaakt van epoxyhars of polyurethaan. Een gietvloer is waterafstotend en hierdoor zelfs geschikt voor in de badkamer. De vloer heeft bovendien geen naden, waardoor de vloer extra hygiënisch is.

Een gietvloer hoeft dik te zijn en krijgt bijna geen scheuren, omdat de vloer ook enigszins elastisch is. De gietvloer is daarnaast ook bestand tegen temperatuurschommelingen. Dankzij deze eigenschappen is de vloer ook zeer geschikt om te combineren met vloerverwarming.

Het verschil met beton cire

De vloer van beton cire deelt veel eigenschappen met de gietvloer. Echter, zitten er ook verschillen tussen de gietvloer en de vloer van beton cire. Een beton cire vloer mag je officieel ook geen gietvloer noemen. De vloer wordt namelijk niet gegoten, maar uitgevlakt met de hand. Beton cire is vrij dun en krijgt een waterdichte coating. Hierdoor is deze vloer, net als de gietvloer, ook geschikt voor in de badkamer.

Beton cire heeft een natuurlijke uitstraling. Bovendien kan deze vloer jarenlang meegaan. Dit materiaal is overigens ook op de wanden van je woning aan te brengen. Hierdoor kun je de vloer en de wanden van je woning dezelfde stijl geven.

Beide vloeren zijn eenvoudig schoon te maken

Zowel de gietvloeren als de vloeren van beton cire zijn zeer gemakkelijk schoon te maken. Dit komt mede doordat beide vloeren geen naden hebben. Hierdoor hoef je geen vuil uit de naden te verwijderen. De vloeren worden glad afgewerkt, waardoor je ze gemakkelijk kunt dweilen of vegen.

De gietvloer en de vloer van beton cire hebben dus ook vrij veel gemeen. De uitstraling verschilt net iets van elkaar, en de vloeren worden op andere manieren aangebracht. Veel van de voordelen gaan echter voor beide vloeren op. Het kan daarom een goed idee zijn om de vloeren te kiezen op basis van de prijs en uitstraling. Het is vooral belangrijk dat je een lange tijd van de vloer kunt blijven genieten. Ga dus altijd voor een vloer die je ook mooi vindt.

Een gietvloer of beton cire vloer laten aanleggen

Sommige bedrijven hebben zich volledig gespecialiseerd in de gietvloer, andere bedrijven leggen alleen beton cire vloeren aan. Wanneer je nog twijfelt over welke vloer het best op je wensen aansluit, is het aan te raden om te informeren bij een bedrijf dat beide vloeren aanbiedt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.