AlgemeenWonen

Je eigen thuisbioscoop, hoe pak je dat aan?

Maak jij al gebruik van Netflix?

We kunnen weer naar de bioscoop. Toch wil je thuis een intiemer thuisbioscoop creëren. Waar begin je? In dit artikel enkele tips zodat je thuis, binnen of buiten, je eigen thuisbioscoop kan creeeren. Pluspunt, geen dure kaartjes, popcorn of mensen die ongestoord door de film heen praten (behalve jezelf dan).

De locatie

Wil je je bioscoopje binnen maken? Kijk dan goed naar de ruimte die je bij je televisie hebt. Met dekentjes en kussens heb je zo een fijne plek gemaakt waar jij en je gasten in kunnen wegzakken. Ga je toch liever naar buiten? Controleer dan of je je tv überhaupt buiten kan zetten en dat alle kabels lang genoeg zijn. Anders zou je altijd nog verlengkabels kunnen aanschaffen.

Is die tv niet groot genoeg naar jouw smaak? Dan kan je vrij eenvoudig een echt bioscoopscherm zelf maken. Verduisterende rolgordijnen zijn hier zeer geschikt voor de echte DIY thuisbioscoop-ervaring. Door een beamer op het gordijn te richten maak je het bioscoop-gevoel helemaal af. Het is aan te raden om in dit geval voor een wit verduisterend gordijn te gaan. Zo komen de kleuren beter over en schijnt het niet door naar achteren.

Wat zullen we kijken?

Netflix is de vertrouwde plek voor al je kijkplezier. Wanneer je interesse hebt in het gebruik maken van Netflix wil je natuurlijk wel weten wat de kosten ervan zijn! De kosten van Netflix hangen er van af van met hoeveel schermen je wilt kijken en of je SD of HD kwaliteit wilt. Maar als alleenstaande heb je al een aardig abonnement voor 8 euro per maand. Dan kijk je met één scherm en het is SD kwaliteit. HD is een hogere kwaliteit en uiteraard veel mooier, maar dan betaal je ook 4 euro per maand meer. Er is ook nog een mogelijkheid om met vier schermen te kijken. Dus als jij een film gaat kijken, kunnen andere huisgenoten op hun scherm tegelijkertijd hetzelfde kijken. Dit kost 14 euro per maand. Als je je films op je zelfgemaakte scherm wilt kijken is het wel aan te raden om voor een hogere schermkwaliteit te gaan. Zo is het beeld zelfs op die grootte nog scherp.

Voorbeelden van wat je op Netflix kunt kijken kon je reeds hierboven lezen. Van romantische films tot comedy’s, tot natuurdocumentaires. Maar je kunt ook mooie Zweedse detectives kijken via Netflix. Een top 10 van de beste Zweedse detectives is online te vinden. Denk bijvoorbeeld aan ‘The Missing’, waarbij allemaal vreemde duistere dingen gebeuren in een dorpje. Op jouw HD scherm via Netflix, kun je heerlijk met een kopje koffie genieten van deze spannende film samen met een vriend of vriendin. Of wat dacht je van ‘the Sandhamn Murders’? Hierbij zie je ook nog eens hele mooie views van het Zweedse landschap voorbij komen. Echt genieten dus! Films en series die zich afspelen in Noorwegen en Zweden hebben vaak iets geheimzinnigs. Ook de tijd lijkt er trager te gaan, door het uitgetrokken landschap. 

Snacks, snacks en nog eens snacks

En tuurlijk heb je snacks nodig. Het mooie is dat je dit thuis lekker zelf mag bepalen. Ook een goed moment aan je gasten je hapjeskunsten te laten zien. Mocht je hier geen tijd/zin in hebben, dan kan je bij de supermarkt kant en klare hapjes kopen. Daar is veel aanbod in, dus voor ieder wat wils.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.