Wonen

Welke gebieden van Amsterdam zijn het beste om te wonen

Welke gebieden van Amsterdam zijn het beste om te wonen.v1

Amsterdam is natuurlijk een prachtige stad om in te wonen, maar steeds meer wijken worden onbetaalbaar. Zijn er nog pareltjes te vinden te midden van alle drukte? Of moet je eerder buiten de stad kijken naar een mooie plek om te wonen? Door kieskeurig te zoeken naar de elementen die voor jou belangrijk zijn, kun je met een goed voorbereid plan de huizenmarkt opgaan, op zoek naar jouw droomwoning.

Huidige ontwikkelingen

Er is momenteel een enorm aanbod van woningen in onze hoofdstad. De vraag naar woningen is echter nog steeds groter dan het aanbod. Dit betekent dat veel huizen en appartementen veelal tegen verkoopprijs (of nog hoger) worden verkocht. Zelfs buiten Amsterdam worden huizen verkocht tegen aardig hoge prijzen.

Omdat Amsterdam altijd al een hoge prijs kent voor haar huisvesting, wordt het steeds lastiger om te bepalen waar jij je in de stad het beste kan huisvesten, maar er zijn zeker nog wel buurten te vinden die betaalbaar zijn. Buurten die in de komende tijd waarschijnlijk een stijging in waarde zullen laten zien.

Doe zelf altijd goede research naar de woningen die er zijn. Amsterdam kent veel verschillende wijken en iedere wijk kent zijn eigen type woning met de hoeveelheid oudere woningen en het aanbod aan nieuwbouw. Zo vind je hier alle nieuwbouw Amsterdam-West en kun je alle nieuwe projecten goed in de gaten houden. Tijd dus om een goed voorbereidingsplan in elkaar te zetten een aan de slag te gaan.

nieuwbouw Amsterdam-West

Jouw voorbereidingsplan

Het is natuurlijk van belangrijk om van tevoren alle afwegingen in kaart te brengen, voordat je de huizenmarkt opgaat. Bepaalde zaken kun je voor jezelf al vooraf afwegen:

  • Locatie – wellicht het meest belangrijke. In welke buurt wil je wonen? Natuurlijk wil je een goed rendement op je huis hebben, maar je wilt ook prettig wonen. Stad en platteland? Dichtbij scholen, of dichtbij de openbare weg? 
  • Soort woning: appartement, huis, boerderij, et cetera. ze hebben allemaal hun voor- en nadelen.
  • Budget, natuurlijk ook een heel belangrijk onderdeel. Bepaal van tevoren wat je wilt uitgeven, zodat je niet later een mooi huis vindt dat je niet kunt betalen.
  • Nieuwbouw of bestaande bouw? Nieuwbouw heeft aardig wat voordelen ten opzichte van bestaande bouw. Vrijwel geen onderhoud in het begin en mooie, goede bouwmaterialen. Wel moet je bij nieuwbouw op tijd inschrijven en moet je natuurlijk wachten tot jouw woning af is. Daarentegen kun je in die tijd lekker doorsparen, voor de inboedel bijvoorbeeld. Nieuwbouwprojecten worden snel verkocht, dus wacht niet te lang met inschrijven. 

Wat je ook doet: met een goede voorbereiding weet jij precies wat je wilt en kun je snel een beslissing maken en een goed bod neerleggen. Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.