Wonen

Hoe kies je het beste kunstgras?

Kunstgras_-_sfeerfoto_525_x_350

Kunstgras is de afgelopen jaren enorm populair geworden. Steeds meer mensen ruilen hun natuurlijke gazon in. En dat is zeker niet zonder reden. Want hoewel gras in eigen tuin ontzettend veel voordelen biedt, vraagt het ook om heel veel onderhoud om deze in topconditie te houden. Wanneer je tijd tekort komt is kunstgras verreweg de beste keuze. Bovendien is kunstgras tegenwoordig bijna niet meer van het echte werk te onderscheiden. Door de enorme vraag naar kunstgras is ook het aanbod enorm toegenomen. Kunstgras vind je tegenwoordig in alle soorten en maten. Maar hoe kies je dan het beste kunstgras?

Deze vraag is niet eenvoudig te beantwoorden. Het beste kunstgras kan voor iedereen anders zijn. Deze moet dan ook geheel op de eigen persoonlijke wensen, voorkeuren en eisen afgestemd worden. Het antwoord op deze vraag is dan ook van heel veel verschillende factoren afhankelijk. Wil je kunstgras laten leggen door GJ Floors, maar weet je nog niet zeker welk kunstgras voor jou het meest geschikt is? In dit artikel vertellen we waar je op moet letten bij het kiezen van het juiste kunstgras. Zo bepaal jij helemaal zelf welk kunstgras voor jou de beste optie is.

Hou rekening met de kleur van het gras

Als we denken aan gras, dan denken we direct aan de kleur groen. Maar groen is natuurlijk geen standaard kleur. Deze komt in heel veel verschillende variaties. De kleur van kunstgras kan dan ook zeer uiteenlopend zijn. Voor welke kleur je kiest is vooral afhankelijk van de plek waar deze komt te liggen. Je wil immers dat het gras zoveel mogelijk opvalt. Kies daarom voor een schaduwrijke tuin voor een lichtere kleur gras. Zo voorkom je dat het gazon te donker oogt. Ligt de tuin op het zuiden en vang je de gehele dag door veel zon? Kies dan voor een gazon met iets donkere sprieten, zodat het resultaat niet te fel wordt als de zon er op schijnt.

Bedenk goed dat ‘gewoon groen’ in de wereld van kunstgras niet bestaat. Wanneer je voor kunstgras in slechts één kleur kiest, zal dit veel minder realistisch ogen. Daarom wordt in de meeste varianten de voorkeur gegeven aan verschillende tinten groen. Hierdoor oogt het gazon veel realistischer en is deze vrijwel niet meer van het echte werk te onderscheiden.

Waar wordt het gras voor gebruikt?

Het antwoord op deze vraag is van grote invloed op de kwaliteit van het gras. Natuurlijk wil iedereen over kunstgras van hoge kwaliteit beschikken, maar er is wel een duidelijk verschil in kwaliteit te vinden. De meeste kunstsoorten zijn tegenwoordig prima in gebruik. Ze ogen mooi en beschikken over een lange levensduur. Toch zijn er ook varianten van kunstgras die met een net wat hogere kwaliteit pronken. Deze zijn wat sterker en kunnen goed tegen een stootje. Als je het gras enkel gebruikt voor de sier, zal ieder soort kunstgras volstaan. Wanneer je deze als ondergrond gebruikt voor spelende kinderen is het belangrijk dat hij tegen een stootje kan en kies je voor de hoogst haalbare kwaliteit.

Vraag om advies

Heb je na al deze tips nog steeds geen idee welk kunstgras voor jou de beste optie is? Breng dan gerust een bezoekje aan een showroom bij jou in de buurt of neem contact op met een leverancier om de mogelijkheden te bespreken. Op basis van jouw persoonlijke wensen kan hij of zij precies vertellen welk kunstgras de beste optie is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.