Wonen

5 tips voor een industrieel interieur

5 tips voor een industrieel interieur

Ben je dol op een stoere look? Hou je van de robuuste meubels van Woonenzo en een ruwe afwerking? En zou je deze stijl graag meer in je interieur terug willen zien? Dan is een industrieel interieur precies wat je zoekt. Deze stijl kenmerkt zich door stoere meubels en accessoires. Bovendien is deze prima te combineren met andere woonstijlen, waardoor je deze geheel naar eigen wens kunt samenstellen. Overweeg jij al tijden een industrieel interieur? Dan is het nu het moment om hier mee aan de slag te gaan. Wij geven je 5 tips om snel een industrieel interieur te creëren. Shoppen maar!

1.    De juiste basis

Bij het samenstellen van een geheel nieuw interieur is het eerst belangrijk om voor de juiste basis te kiezen. De vloer bepaalt bijvoorbeeld voor een groot deel de totale look van jouw woning. Toe aan een nieuwe vloer? Dan begint hier jouw proces naar een industrieel interieur. Hierbij is het voornamelijk van belang dat de vloer de stoere uitstraling van alle meubels en accessoires complimenteert. Denk bijvoorbeeld aan een vloer in betonlook. Je kunt ook voor een houten vloer kiezen die de natuurlijke uitstraling van het industriële interieur bevorderd.

2.    Ruwe muren


Wanneer je denkt aan een industrieel interieur, denk je ook gelijk aan ruwe en onafgewerkte muren. Deze vormen de basis voor deze woonstijl. Ben je in het bezit van een aantal prachtige bakstenen muur in huis? Probeer deze dan vooral niet op te fleuren, maar bewaar de eigentijdse uitstraling. Is er geen enkele stenen muur in huis te vinden? Ook dan zijn er genoeg mogelijkheden om deze ruwe afwerking in huis door te voeren. Zo bestaan er tegenwoordig genoeg manieren om de betonlook in huis te verwerken. Bijvoorbeeld door het aanbrengen van beton cire, steenstrips of speciaal behang. 

3.    Less is more

De industriële stijl staat bekend om grote en robuuste meubels. Deze meubels vertellen het verhaal. Je hoeft dus niet ontzettend veel accessoires te gebruiken om sfeer te creëren. Dit doe je simpelweg door de juiste meubels en wandafwerking te kiezen. Less is more!

Bang dat de industriële stijl binnen jouw woning te sober oogt? Leuk het geheel dan op met een aantal praktische woonaccessoires. Zorg er dan wel voor dat ieder element ook daadwerkelijk een functie kan vervullen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een stoere staande- of hanglamp. Dat geeft de ruimte net wat extra’s, maar zorgt er wel voor dat de kamer niet te vol wordt.

4.    Breng contrast aan

Bij een industrieel interieur zijn materialen van essentieel belang. Je wilt voorkomen dat het interieur ongezellig oogt. Daarom is het verstandig om meer contrast aan te brengen. Gebruik niet alleen staal en metaal, maar leuk dit op met warme materialen zoals bijvoorbeeld een cognac leren bank of een tafel van robuust steigerhout. In combinatie met het warme licht van fabriekslampen creëer je zo meer sfeer én geniet je van de ultieme industriële woonsfeer.

5.    Eyecatchers

De uitdaging bij een industrieel interieur is het vinden van balans. Wanneer je enkel voor leer of staal kiest, zal het effect veel minder groots zijn dan wanneer je meer contrast in de ruimte brengt. Combineer daarom verschillende materialen met elkaar, maar probeer wel de eenheid te bewaren. Kies er bijvoorbeeld voor om enkele eyecatchers in de ruimte te verwerken. Denk bijvoorbeeld aan een groot schilderij, mooie fabriekslamp of robuuste spiegel boven de bank. Op die manier maak je de industriële stijl geheel eigen en zal dit verrassend stijlvol zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.