Wonen

Loungeset kopen: voor welk materiaal kies je?

Loungeset kopen

Loungesets zijn ontzettend populair. Ze geven de tuin niet alleen een huiselijke uitstraling, maar bieden ook nog eens enorm veel comfort. Een heerlijke luie bank om optimaal te kunnen genieten van de late zomeravonden. Lekker met een boekje, een warme kop koffie of gewoon om te genieten van het spel van de kinderen. Een grote loungeset kopen is best een flinke investering. Daarom doe je er goed aan om eerst alle mogelijkheden op een rijtje te zetten. Ze zijn namelijk in heel veel verschillende stijlen en kleuren verkrijgbaar. In dit artikel vertellen we meer over de diverse materialen en welk materiaal nu eigenlijk het beste is.

Verschil in kwaliteit

Loungesets zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Dit is ook duidelijk te merken in het prijsverschil. Hoewel het begrijpelijk is als je voor een relatief goedkope loungeset wilt gaan, is het ook belangrijk om te begrijpen dat dit prijsverschil er niet voor niets is. Loungesets variëren enorm in kwaliteit. Hoe lager de prijs, hoe groter de kans dat de loungeset minder kwalitatief is. Natuurlijk blijft het ook wel een kwestie van smaak. Het oog wil ook wat. Waar de één dol is op gevlochten hout, zal de ander juist weer de voorkeur aan steiger- of teakhout geven. Bedenk daarom eerst goed wat je van een loungeset verwacht en bepaal vervolgens welk materiaal hier het meest voor geschikt is. De meest kwalitatieve loungesets zijn gemaakt van Wicker, Rotan of Taek.

Wicker

Wicker wordt momenteel het vaakst gebruikt bij het creëren van comfortabele en luxe loungesets. Dit materiaal heeft heel veel weg van rotan, maar is niet gemaakt van hout. Het is een vorm van kunststof dat veel onderhoudsvriendelijker is dan rotan. Bovendien is het minder gevoelig voor weersomstandigheden. Daardoor kunnen loungesets van Wicker eenvoudig het gehele jaar door in de tuin worden geplaatst.

Rotan

Loungesets van rotan zijn al jaren ontzettend populair. Ze bieden de geweldige natuurlijke uitstraling van echt hout. Het grootste voordeel van deze loungesets is het feit dat ze eenvoudig te verplaatsen zijn, doordat het hout vrijwel niets weegt. Het nadeel van rotan is dat je deze in tegenstelling tot Wicker loungesets niet het gehele jaar door kan laten staan. Bovendien moet je de loungeset ook bij een stevige regenbui opbergen, anders loop je het risico dat deze beschadigd raakt.

Toch kan het ook voordelen hebben om voor rotan te kiezen. Zo zal de loungeset – mits goed onderhouden – relatief lang mee gaan. En dat tegen een zeer lage prijs. Wanneer je genoeg ruimte hebt om de tuinmeubels eenvoudig op te bergen en prijs er echt toe doet is rotan dan ook een prima keuze.

Teakhout


Hoewel wicker een zeer populair materiaal is, zal deze niet de echte natuurlijke uitstraling van hout kunnen evenaren. Wanneer je een ware houtliefhebber bent is het dan ook verstandiger om voor teakhout te kiezen. Normaal gesproken zou je hout niet zo gemakkelijk buiten laten staan wanneer het regent. De kans is dan immers groot dat het vocht in het hout blijft staan, waardoor deze uiteindelijk zal gaan rotten. Dat is bij teakhout gelukkig anders. Dit hout bevat een speciaal ‘vettig’ laagje, waardoor het niet snel uitdroogt en tegen alle weersomstandigheden bestand is. Je kunt een loungeset van teakhout dan ook prima het gehele jaar door laten staan. Wel zal teakhout om relatief meer onderhoud vragen dan je bijvoorbeeld van een wicker loungeset gewend bent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.