KeukenWonen

Alleen wonen? Zo voorkom je een slecht voedingspatroon

slecht voedingspatroon

Ga je binnenkort voor het eerst op jezelf wonen? Of bleek samenwonen toch een stap te ver te zijn en ben je binnenkort weer alleen? Dan zal er veel veranderen in de woondynamiek. Plotseling sta je overal alleen voor. Van het onderhouden van de woning tot het betalen van de vaste lasten. Daarnaast moet ook het gewone alledaagse leven niet vergeten worden. Zo blijkt uit onderzoek dat mensen die alleen wonen vaker slecht eten dan mensen die samen in een huis wonen.

Dit slechte voedingspatroon heeft verschillende oorzaken. Zo hebben mensen die alleen wonen vaak geen zin om voor zichzelf een culinaire maaltijd te bereiden. Daarnaast zijn ze vaak zó druk dat eten er bij in schiet. Hierdoor wordt al snel voor de makkelijkste oplossingen gekozen. Food places near me invullen en eten bestellen is natuurlijk mogelijk, maar niet altijd even gezond. Woon jij binnenkort alleen en wil je een slecht voedingspatroon voorkomen? In dit artikel geven we enkele tips.

Spreek eens af met andere mensen 

Je bent natuurlijk niet de enige in Nederland die iedere avond alleen eet. Stel daarom gerust aan vrienden of familie voor om een hapje mee te eten. Dat is niet alleen heel praktisch, maar ook nog eens gezellig. Je kunt ook een vaste dag per week bij je ouders of broers en zussen eten. Zo maak je tijd om ze eens wat vaker te zien en te spreken en geniet je tegelijkertijd ook nog eens van een voedzame maaltijd. Als je voor meer mensen eten moet regelen, ben je veel meer gemotiveerd om de ‘wat eten we vandaag?’ vraag te beantwoorden.

Schaf een vriezer aan

Ben je nog niet in het bezit van een vriezer? Dan adviseren wij om deze snel aan te schaffen. Als je alleen woont is de vriezer je beste vriend. Vaak zijn recepten op meerdere personen gebaseerd. Pastasaus of soep is dan ook iets wat je vaak in overvloed maakt, waardoor je plotseling de hele week hetzelfde eet. Probeer deze gerechten daarom na bereiding zo snel mogelijk in te vriezen. Zo bespaar je niet alleen een hoop tijd, omdat je altijd wel een voedzame maaltijd uit de vriezer kunt halen, maar verspil je ook nog eens geen eten.

Toch geen zin om te koken?

Heb je toch eens geen zin om te koken? Dan behoort online eten bestellen natuurlijk ook nog tot de mogelijkheden. Jezelf verwennen mag best, als je dit maar met mate doet. Online food delivery in Amsterdam brengt de lekkerste gerechten gewoon naar de voordeur. Bovendien is het aanbod tegenwoordig zo groot, dat er altijd wel iets relatiefs gezond bij zit. Eten bestellen hoeft dan ook helemaal niet zo ongezond te zijn als je de juiste keuzes maakt.

Koop groenten en fruit bij de groenteboer

In de supermarkt vind je vaak enkel grootverpakkingen van groenten, fruit en aardappels. Deze ga je alleen natuurlijk nooit op krijgen, waardoor je al gauw veel eten verspilt. Breng daarom een bezoekje aan de groenteboer. Hier kan je dezelfde producten per stuk aanschaffen, zodat je nooit te veel in huis haalt. Onder de streep ben je dan ook nog eens goedkoper uit voor nóg versere producten.

Bestel grotere porties online

Toch eten bestellen Enschede? Bestel dan eventueel een wat grotere maaltijd, zodat je de rest kunt bewaren. Zo geniet je twee of meer dagen van een heerlijke maaltijd en dat bespaart je weer een hoop gedoe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.