InterieurWonen

Zwarte touchpoints die jouw woning stijlvol maken

Zwarte touchpoints woning

Stalen trapleuningen bij trapleuningspecialist.nl zijn er in alle soorten en maten. Online kun je kiezen uit verschillende modellen. Je kunt de stalen trapleuningen bestellen in drie verschillende modellen. Zo zijn er varianten met een ronde, vierkante of platte strip te vinden. Ook zijn ze op twee verschillende manieren te monteren. Je hebt de keuze uit blinde- en schroefmontage. Daarbij kun je ook nog kiezen of je de leuninghouder met een ronde of een strakke vierkante rozet wilt hebben. Wat betreft de kleur is er keuze uit blauwstaal of smeedijzer en een zwarte stalen trapleuning. De blauwstalen trapleuningen hebben aan antraciet grijze walshuid. Dit resultaat is verkregen door de leuning te behandelen met bijenwas. Wanneer je gaat voor een matzwarte variant zijn deze behandeld met matzwarte poedercoating voor een stijlvol resultaat. Hoe je de keuze maakt tussen een blauwstalen of matzwarte variant lees je hieronder.

Kies je voor een blauwstalen trapleuning of een matzwarte variant?

Kenmerkend aan de blauwstalen trapleuning is dat deze kras- en stootbestendig is. In de loop van de jaren zal de leuning alleen maar mooier worden. Daarbij hoef je ook geen onderhoud te plegen aan de trapleuning. Doordat je handen over de leuningen gaan komt er een beetje vet vanaf. Dit zorgt ervoor dat de trapleuning wordt onderhouden. Dit principe is eigenlijk vergelijkbaar met een oude houten vloer die met de tijd alleen maar mooier wordt door gebruik sporen en ouderdom.

Bij de zwarte stalen trapleuning wordt gebruik gemaakt van een harde poedercoating. Deze coating geeft een strak beeld wat erg toepasselijk is in een modern interieur. Wanneer je een witte muur heb creëer je een groot contrast in de ruimte. Ook bij deze variant is er geen onderhoud nodig. Daar hoef je de keuze dus niet op te baseren.

Beide trapleuningen zijn op een dunne en minimalistische manier vormgegeven en zijn duurzaam. Ze zijn gemaakt van 100% roestvrij staal 304.

Een stalen trapleuning plaatsen

Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt en je jouw trapleuning in huis hebt, is het tijd om hem te plaatsen. Het is handig om het plaatsen van de trapleuning samen met iemand te doen. Allereerst is het belangrijk om de leuning op een zachte ondergrond te leggen zodat er geen beschadigingen op komen. Vervolgens moet je er voor zorgen dat de leuningdragers op een lijn staan. Daarna ga je de hoogte aftekenen. Dan ga je met z’n tweeën de leuningdragers aftekenen. Na het aftekenen is het tijd om te boren en de leuningdragers vast te zetten. Hierna kun je de trapleuning op de leuningdragers bevestigen. Het is van belang om even goed te controleren of de leuningdragers echt goed zijn vastgezet om ongelukken te voorkomen. Als je alle stappen hebt doorlopen is de trapleuning klaar voor gebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *