TuinWonen

Waar moet ik op letten bij de aankoop van een tuinmeubel

Waar moet ik op letten bij de aankoop van een tuinmeubel

Weet jij ook nooit zo goed op welke belangrijke dingen je moeten letten bij het kopen van tuin meubilair? Dat begrijpen we maar al te goed. Vaak zijn er behoorlijk wat punten aan verbonden zoals een budget, het aantal zitplaatsen, het comfort en natuurlijk dat het meubilair aansluit bij de stijl van je tuin. In deze blog beschrijven we nog een paar andere factoren die je wellicht nog over het hoofd hebt gezien.

Het materiaal

Tegenwoordig zijn er zoveel keuzemogelijkheden met betrekking tot het materiaal waarvan tuinmeubelen zijn gemaakt; hout, metaal, wicker, kunststof, steen of aluminium. Maar wat is nou handig om te kopen dat zowel betaalbaar is en daarnaast nog lang mee gaat? Benieuwd, lees dan snel verder.

Geen zwaar meubilair

Het is altijd handig als tuinmeubelen licht zijn om ze eenvoudig te kunnen verplaatsen. Nemen we bijvoorbeeld de koude winterperiode. Om zo lang mogelijk plezier te kunnen hebben van het meubilair is het raadzaam je tuinstoelen en -tafel in de garage neer te zetten. Daardoor bescherm je het materiaal tegen, sneeuw, vorst en vocht. Als je op zoek bent naar licht tuinmeubilair, dan is kunststof, wicker, hout of aluminium de beste keuze.

Duurzaam moet het zijn

Als je investeert in een nieuwe tuinset wil je vanzelfsprekend dat het meerdere jaren meegaat. Daarom adviseren wij er altijd op te letten dat het materiaal tegen zonlicht en regen kan en of het robuust genoeg is om tegen scherpe voorwerpen te kunnen. Wat ook handig is als je een buiten vuurplaats in je tuin hebt: hittebestendigheid. Je wilt immers niet dat je tuinmeubel bij hoge temperaturen kapot gaat. Hardhout is erg duurzaam maar ook wicker, aluminium of kunststof zijn geschikt.

Tuinmeubelen online kopen

Ben je op zoek naar inspiratie en leuk tuinmeubilair voor het volgende voorjaar? Neem dan gerust eens een kijkje in het uiteenlopende assortiment van 4 Seizoenentuinmeubelen. Zij hebben allerlei soorten tuinsets, loungebanken, tuinaccessoires en meer. Als je vragen over de producten hebt kun je contact opnemen met de vriendelijke klantenservice of zelfs naar een showroom die gevestigd is in Enschede. De medewerkers staan je graag te woord en beantwoorden alle vragen over het tuinmeubilair.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.