DuurzaamWonen

De voordelen van dubbel glas

De voordelen van dubbel glas

Dubbel glas brengt vele voordelen met zich mee met betrekking tot de energie-efficiëntie van huizen. Je bespaart een hoop geld op je maandelijkse gasrekening en de waarde van je huis stijgt enorm aan als een energiebesparend huis hebt. Bovendien verklein je op die manier je ecologische footprint en draagt zomede een steentje bij aan een beter klimaat. Verbeter je huis daarom zo snel mogelijk en laat je ramen van dubbel glas voorzien. Daarmee ben je niet alleen groen en besparend bezig, ook verminder je buitengeluid waardoor je geniet van meer rust in huis. Maar hoe komt dat nou eigenlijk? Lees daarover meer in deze blog.

De opbouw van dubbel glas

Een raam met dubbel glas bestaat, zoals de naam al zegt, uit twee dicht op elkaar liggende ruiten. In het midden bevindt zich een kleine tussenruimte die ook wel luchtspleet genoemd wordt. De lucht daarin kan niet circuleren, waardoor je nagenoeg geen warmteverlies hebt. In de zomer werkt het tegenovergesteld, dus het weert de warmte af. Er bestaat ook een zonwerende variant van dubbel glas voor ramen, deuren en schuifpuien. De ruimte blijft zo langer op een aangename temperatuur zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen. Ramen van dubbel glas zijn dus bij alle soorten weersomstandigheden ideaal om te hebben.

Meer veiligheid  voor jouw huis

Om je nog meer ervan te overtuigen dat dubbel glas een echte meerwaarde voor jouw huis biedt, hebben we nog een ander pluspunt om te benoemen. Het biedt namelijk meer veiligheid tegen inbraak omdat dubbel glas lastig kapot te krijgen is. Beveilig je huis tegen inbraak en verander jouw glaswerk van enkele naar dubbele ruiten. Al deze punten voegen wel degelijk een voordeel toe aan jouw huis.

Neem contact op

Om over te stappen naar ramen met dubbel glas heb je de expertise een ervaren partij nodig. Glasgigant helpt jou op een klantvriendelijke manier verder en levert ramen van dubbel glas met de meest hoogwaardige kwaliteit. Bekijk de website van Glasgigant voor de verschillende mogelijkheden die de specialisten jou kunnen bieden. Plaats meteen een bestelling zodat jij binnenkort ook veilige ramen van dubbel glas hebt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.