TuinWonen

Tuin trends 2019

Tuin trends 2019

Je wilt je tuin graag veranderen, maar waar moet je beginnen? We geven je een aantal tuin trends voor 2019 zodat je je kunt oriënteren. Verdiep je daarnaast ook meteen in de interieur trends 2019. Hierdoor zie je misschien iets waardoor je binnen en buiten meer met elkaar kunt verbinden. Zo wordt het nog meer één geheel en voel je je er nog meer thuis. Lees op je gemak alle tuin trends door, zodat je inspiratie en volop ideeën vergaart en er achter komt wat je graag wenst!

Tuin aanleggen

Bij het aanleggen van een nieuwe tuin heb je met veel zaken te maken:

  • De ligging van de tuin, waar komt de zon op en waar gaat ze onder? Hoeveel schaduw krijg je van de buren?
  • De grootte van de tuin, deze bepaalt of je ook de wat grotere bomen en struiken kunt planten. Houd rekening met de erfgrens en de rooilijn.
  • De vorm van de tuin, vierkant, rechthoekig.
  • Is er al een bestaande omheining?
  • Hoeveel m2 van je tuin wil je verharden?
  • Ligt er voldoende grond, of moet je grond toevoegen of juist afvoeren. Let ook op of de grond voldoende voedingsstoffen bevat. Neem en monster en laat jouw grond beoordelen door de vakman.
  • Waar komt het terras en eventueel nog een gezellige loungeplek?
  • Zijn er kleine kinderen? Maak een leuke speelplek voor zandbak, schommel.

Bij de aanleg van een nieuwe tuin kun je niet genoeg inspiratie opdoen in tuincentra, online of onderweg. Je kunt deze klus, het ontwerpen van je tuin, ook aan de vakman uitbesteden. Hij of zij zal er iets moois van maken, geheel volgens jouw eisen en wensen. Heb jij je al verdiept in de tuintrends 2019? Doen! Het is de moeite meer dan waard. Kijk welke trend er bij je past en binnenkort geniet je van je eigen tuin geheel volgens de laatste trends van 2019.

Tuin aanleggen

Opknappen bestaande tuin

Je tuin is toe aan een opknapbeurt. Veel struiken en bomen zijn verouderd en hebben geen mooie natuurlijke vorm meer (misschien toch maar een hovenier in de arm nemen voor de snoeibeurten!). De ene plant verdrukt de andere. Tijd voor het verjongen en vernieuwen van jouw tuin. Soms doet het pijn om oude planten te verwijderen. Is dat bij jou ook het geval, kijk dan welke je eventueel wilt en kunt behouden in jouw nieuwe tuinplan. Je kunt ook de al wat oudere planten kopen, zoals een mooie boom en flinke struiken. Koop je planten bij een goed tuincentrum. Voor de grotere en oudere planten betaal je vaak veel geld, maar je hebt dan wel meteen een mooi gevulde tuin, waarop je geen jaren hoeft te wachten. Gebruik het advies van de hovenier of kweker hoe jij de grotere planten moet behandelen. De juiste grond is uiteraard van belang en een goede standplaats. Hoge bomen vangen veel wind en zullen, voordat ze geworteld zijn, even een steun nodig hebben van een stevige paal, die je naast de boom zet en ermee verbindt. Niet te los en niet te strak! Controleer dit regelmatig. Voordat jij je tuin gaat opknappen is het aan te raden om de tuintrends 2019 te bekijken. Dat kan online, in de tuintijdschriften en woonmagazines, in de diverse tuincentra en kijk eens om je heen naar tuinen die onlangs zijn aangelegd.

Welke tuintrend heeft jouw voorkeur?

Houd jij van kleur in je tuin, dan zul je naast vaste beplanting ook graag bloeiende planten in je tuin zetten. Denk aan de vrolijke kleuren van primula’s en violen, vergeet-mij-nietjes en sneeuwklokjes. De twee laatstgenoemde soorten laat je verwilderen, ze komen telkens en steeds met meer terug. Primula’s en viooltjes maken je blij. Schoffel je graag en vaak, zet deze planten in bakken en je hebt er verder geen omkijken naar. Wel af en toe de uitgebloeide bloemen eruit halen voor een verzorgd gezicht en voor een langere doorbloeitijd. Sommige plantjes kun je aan alle tuintrends toevoegen. Benieuwd naar de tuintrends 2019? Ook dit jaar kun je genieten van alles wat er valt te beleven op het gebied van tuinieren, buiten leven en buiten wonen. Een schitterende tuin in 2019 is voor iedereen mogelijk. Er wordt steeds meer mogelijk op het gebied van buiten leven/ buiten wonen. De tuin wordt ook in 2019 gezien als een verlengde van de woning. Met een barbecue in de tuin, een tuinkeuken en een terrasverwarming kun je ook in Nederland veel van je vrije tijd buiten doorbrengen. Maak je tuin gezellig met een terras in de zon en een loungeplek in de schaduw of plaats schaduwdoek. Naast kleurrijke bloemen kan ook schaduwdoek voor een vrolijke noot zorgen. Dit doek is in vele kleuren verkrijgbaar. Ook kun jij met een schaduwdoek je planten, die liever niet in de zon staan, tegen de volle zon beschermen. Ook boven een zandbak en/of kinderbadje is schaduwdoek de oplossing tegen de brandende zon.

Welke tuintrend kies je voor jouw tuin?

De tuintrends 2019 geven je inspiratie en ideeën voor je eigen tuin. Je kunt de trends volgen, maar je kunt er ook bepaalde items uithalen voor je eigen tuin. In tuintijdschriften en woonmagazines, online en in tuincentra kun je smullen van alle mogelijkheden. Ga je zelf je tuin ontwerpen en aanleggen of ga je met een tuinarchitect en hovenier in zee? Waarvoor je ook kiest, jouw wensen dien je straks in je tuin terug te zien. Veel tuinen bekijken, combinaties van planten maken, accessoires uitzoeken. Dit alles gaat vooraf aan het ontwerpen en aanleggen van een tuin. Het is belangrijk dat je allereerst weet waarvoor jij de tuin straks gaat gebruiken: een speeltuin voor de kinderen, een tuin met zwembad, een relaxtuin met verwarmd terras en een loungeset of een groene oase van rust. Moet de tuin onderhoudsvrij zijn, stop dan met zoeken. Onderhoudsvrij bestaat niet, onderhoudsvriendelijk wel! Vind je het erg moeilijk om zelf keuzes te maken? Diverse specialisten helpen je graag bij het ontwerpen en aanleggen van je tuin. Zij nemen daarin uiteraard jouw eisen en wensen mee. Erg belangrijk zijn de adviezen die je krijgt. Deze ervaren mensen weten hoeveel plezier je kunt beleven aan je tuin als de inrichting ervan is afgestemd op jouw gezin.

Kijk om je heen

Kijk om je heen voor ideeën en inspiratie. Wil je liever de deur niet uit dan kun je online de tuintrends 2019 opzoeken. Welke trend past er bij jou en bij je huis? Bekijk de mogelijkheden in jouw situatie. Welke tuintrends 2019 passen daarbij? Allereerst is het belangrijk dat je kiest wat je mooi vindt. Door ideeën te verzamelen en door het praktische met het aangename te combineren ontwerp jij jouw droomtuin. Hoeveel van de grond rondom, voor en/of achter je huis wil je gebruiken als tuin? Krijg je te maken met hoogteverschillen? Wil jij voor het huis fietsen kunnen plaatsen? En zo zullen er allerlei vragen opborrelen. Kijk goed rond hoe anderen dat hebben opgelost. Wil je graag veel vogels in je tuin? Stem daar je plantenkeuze op af. Informatie kun je online opzoeken bij de Vogelbescherming bijvoorbeeld, of in tuintijdschriften, maar ook de medewerkers van de tuincentra zullen je graag adviseren. Geef je het geheel uit handen, laat jij een tuinarchitect de tuin ontwerpen en de hovenier de tuin aanplanten dan hoef je zelf alleen maar je wensen door te geven. Voor ideeën en inspiratie kun je de tuintrends 2019 bekijken. De professionals die voor jou een stukje vakwerk leveren zijn op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Laat je informeren, zij weten wat er in jouw tuin mogelijk is. Met goede planten op de juiste plaats wordt jouw tuin een succes, richt enkele relaxplaatsen in, een hangmat, een terras, een zonnehoekje om van daaruit te genieten van alles wat er groeit, bloeit en leeft in jouw tuin.

Tags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.