TuinWonen

Zo creëer je een sfeervolle tuin met een klein budget!

Zo creëer je een sfeervolle tuin met een klein budget!

Nu het weer volop zomer is, is het niet vreemd dat half Nederland weer de tuin in duikt en de handen vuil maakt. Zodra de eerste warme zonnestralen ons land hebben bereikt, kunnen we meestal niet wachten om onze tuin weer onder handen te nemen. Nu de zomers in Nederland steeds warmer worden en ook steeds langer lijken te duren, is het bijna traditie om je tuin in hoogzomer nog even een make-over te geven.

In sommige gevallen ontkom je hier helemaal niet aan. Bijvoorbeeld als je tuin er maar een beetje troosteloos bij staat en je hier eigenlijk helemaal niet kunt zitten, omdat het geheel té overwoekerd is. Nee, daar hoef je gelukkig echt geen fortuin aan uit te geven. Met de planten van plantengrow.nl en een tikkeltje creativiteit creëer jij eenvoudig een sfeervolle tuin met een klein budget.

Creatieve oplossingen

Een krap budget vraagt natuurlijk om creatieve oplossingen. Bekijk daarom goed wat er mogelijk is om jouw tuin extra sfeer te geven. Misschien heb je wel oude plantenpotten staan die, na een opknapbeurt, nog prima een ronde mee kunnen of is het mogelijk om zelf decoratiestukken voor de tuin te maken.

Je hoeft echt niet super creatief te zijn om zelf accessoires te maken. Je kunt bijvoorbeeld doorsnee objecten gebruiken en ze een geheel nieuwe functie geven. Heb je een tekort aan plantenpotten, maar wel een hele lading oude gieters staan? Een metalen gieter kan een prima huisje voor makkelijke planten zijn. Bovendien geniet je zo ook nog eens van een sfeervolle en authentieke uitstraling in de tuin.

metalen gieter

Budget verhogen door te beleggen

Ben je beperkt door je budget? Dan kan je er natuurlijk ook nog voor kiezen om het budget te verhogen. Dit kan op verschillende manieren. Wellicht is het mogelijk om oude tuinmeubelen te verkopen of op een andere manier van een hoger budget te genieten.

Nieuwsgierig naar een oplossing voor de lange termijn? Bekijk dan eens de voordelen van beleggen voor beginners. Door de lage spaarrentes is het tegenwoordig niet echt aantrekkelijk om je geld op een spaarrekening te zetten. Door je geld te beleggen kan je meer rendement behalen. Terwijl het geld op je bankrekening door de inflatie eigenlijk alleen maar minder waard zal worden. Bovendien profiteer je zo van een oplossing voor de lange termijn, waardoor je over enkele jaren jouw tuin misschien groots kunt aanpakken!

Houd de uitverkoop in de gaten

We willen er nu natuurlijk nog niet aan denken, maar ook het najaar staat alweer om de hoek. Rond eind augustus/begin september kunnen we dan ook weer van hoge kortingen op tuinmeubelen profiteren. Wanneer het nog mogelijk is om tot die tijd van je oude spullen gebruik te maken, is het dan ook zeker aan te raden om tot de uitverkoop te wachten. Wanneer je dan nieuwe tuinmeubelen koopt, ontvang je al gauw 50 tot 70% korting op de aanschafprijs. Dat is nog eens de moeite waard om op te wachten en zo weet je in elk geval zeker dat je het volgende tuinseizoen optimaal kunt genieten!

Tags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.