Wonen

Langdurig van huis, let hier op

Langdurig van huis

Als u voor een langere tijd op vakantie gaat zijn er een aantal dingen waar u op moet letten. Wanneer u een weekje weg bent is het geen probleem als de post blijft liggen maar wanneer u maanden weg bent zult u hier iets voor moeten regelen. Zo zijn er nog wat punten waar u naar moet kijken. Het is namelijk wel zo fijn als er geen problemen ontstaan op het moment dat u van huis bent. Waar u precies op moet letten, leest u hier!

Woning beveiligen

Wilt u veilig wonen, dan is het beveiligen van uw woning erg belangrijk maar wanneer u voor een lange tijd weg bent, is het nog belangrijker. Er is niemand thuis, dus voor inbrekers is het makkelijker om in te breken. U kunt uw woning op meerdere manieren beveiligen. Het is slim om een alarm systeem en camera’s te laten plaatsen, ook een goede deurbeveiliging zal inbrekers buiten de deur houden. Verder kan het slim zijn om een tijdschakelaar aan te sluiten op uw verlichting. U kunt dan ‘s avonds de lampen laten branden waardoor het lijkt of u gewoon thuis bent.

deurbeveiliging

Laat iemand anders in uw huis wonen

Wanneer u lange tijd weg bent kan het verstandig zijn om iemand anders in uw woning te laten verblijven. U kunt een kennis op uw huis laten passen of het huis verhuren. Dit is een goede optie als u weg bent voor bijvoorbeeld een jaar. U krijgt dan in ieder geval nog inkomsten uit uw woning en daarnaast is er altijd iemand die goed op de woning let.

Huisdieren

Als u huisdieren heeft en op reis wilt gaan, zult u goed na moeten denken over wat u hiermee wilt doen. U heeft verschillende opties. Er zijn mensen die hun huisdier meenemen. Stel dat u met de caravan weg gaat en veel in de natuur bent, dan kunt u makkelijk uw hond meenemen. Misschien is dit juist wel extra leuk. Als u veel gaat reizen en met het vliegtuig weg bent is deze optie niet geschikt. Zorg dan voor een goede verblijfplaats voor uw hond. Als het lukt is de beste optie bij vrienden of familie. Wanneer dit niet mogelijk is zal uw huisdier naar een pensioen moeten.

Post

We zeiden het net al, u zult iets moeten regelen voor de post. Er zullen vast wel eens brieven binnenkomen die u moet lezen terwijl u van huis bent. Laat iemand die u goed kent en vertrouwd, af en toe bij u langsgaan om de post op te halen. Ook is het mogelijk om de post door te laten sturen naar iemand anders. Dit kunt u aangeven bij PostNL.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.