SlaapkamerWonen

Welk hoeslaken sluit perfect aan op mijn boxspring?

Welk hoeslaken sluit perfect aan op mijn boxspring

De boxspring is sinds zo’n 20 jaar het populairste soort bed geworden in Nederland en iedereen die er een heeft kan begrijpen waarom. De oorsprong van de boxspring bedden ligt in de hotels, wat begrijpelijk is wanneer er naar de voordelen wordt gekeken. De bedden zijn stevig, comfortabel en gemakkelijk op te maken – ideaal voor hotels. De toenemende populariteit van de bedden onder particulieren heeft ervoor gezorgd dat ze tegenwoordig in allerlei maten (lengte, breedte en hoogte) beschikbaar zijn, met daarnaast nog eens allerlei verschillende functies zoals de mogelijkheid om de matrassen onafhankelijk elektrisch te verstellen! Slapen als een koning is tegenwoordig slapen op een boxspring, maar hoe vind ik een ideaal hoeslaken voor mijn boxspring?

hoeslaken boxspring

De onderdelen van het koninklijke bed!

Een boxspring kan dus uit allerlei onderdelen worden opgebouwd. Bij de meeste winkels kun je kiezen uit verschillende soorten hoofdborden (Het stuk wat omhoog komt achter uw kussen), verschillende maten (inclusief 1 of 2 matrassen) en verschillende soorten toppers. Een topper is een dun matras wat u bovenop de boxspring legt, dit zorgt voor nog meer comfort en draagt bij aan de duurzaamheid van het bed.
Deze verschillen in boxsprings zorgen er ook voor dat er verschillende hoeslakens zijn. Er zijn hoeslakens die alleen om het topper matras heen gaan, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een hoeslaken welke een groter deel van de boxspring afdekt, ideaal wanneer u bijvoorbeeld kleine kinderen heeft die nog wel eens het bed vies zouden kunnen maken! De echt luxe boxsprings zijn elektrisch verstelbaar, wat betekent dat u beide kanten van het bed kunt verstellen. Mocht u op zoek zijn naar een hoeslaken wat hierbij werkt dat zijn er de splittopper hoeslakens, deze hebben een inkeping waardoor u het in een geheel over de boxspring doet, terwijl het toch mogelijk blijft om uw bed elektrisch te verstellen!

Waar kan ik boxsprings en hoeslakens vinden?

Op verschillende sites is veel informatie te vinden over de boxspring, zo kunt u eens kijken naar https://www.consumentenbond.nl/matras/boxspring dit artikel van de consumentenbond. Ook kunt eens rondkijken op Hoeslakenshop, waar hoeslakens worden aangeboden maar ook veel informatie beschikbaar is over de juiste keuze. Succes in uw tocht naar het ideale bed met een prachtig hoeslaken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.