TuinWonen

Voorkom een wespennest in uw woning

wespennest woning

Binnen woningen komen doorgaans talloze ongediertesoorten voor. In veel gevallen hebben huishoudens geen weet, van de verschillende diertjes die zich in hun woning ophouden. Bij een wespennest is dat anders! Wespen komen graag op uw etenswaren af, zullen om u heen blijven zoemen, enzovoorts. Reden genoeg om de kans op wespen in huis te minimaliseren! Ook buiten uw woning houdt u de wespen het liefst ver van uw terras, balkon of veranda. In het bijzonder, wanneer u allergisch bent voor de steken van wespen. Een wespensteek kan een vervelende zwelling veroorzaken! Zeker bij een steek in uw hals kan dit gevaarlijk zijn.

Zorg dat etenswaren goed worden opgeborgen

Een van de manieren om wespen buiten uw woning te houden, is het gebruik van plastic of kunststof bakjes om etenswaren in te bewaren. Laat etenswaren nooit geopend op een aanrecht of eettafel staan. De kans is groot, dat de wespen op deze etenswaren af zullen komen. Het kan verleidelijk zijn om etenswaren terug te stoppen in een kartonnen verpakking. Dit wordt echter afgeraden! Hoewel wespen niet snel op deze verpakkingen af zullen komen, doen papiervisjes en muizen dat wel. Naast wespen wilt u ook deze ongediertesoorten buiten uw woning houden.

wespen bestreiden

Laat kieren tussen kozijnen en muren dichten

Wespen zullen aan het begin van de lente op zoek gaan naar een geschikte plek om een nieuw wespennest op te bouwen. Bij veel woningen zitten er kieren tussen de kozijnen en muren. Ook in de muren zelf kunnen kieren zijn ontstaan. Bijvoorbeeld door achterstallig onderhoud aan de voegen tussen stenen. Door deze kieren te dichten, neemt de kans op een wespennest in huis af. In het bijzonder, een wespennest tussen uw buiten- en binnenmuur. Niet alleen zullen de wespen zich rond uw woning ophouden als zij hier een wespennest maken. Ook kan het nest schade veroorzaken aan het isolatiemateriaal tussen de muren.

Een wespennest laten verwijderen

Mocht u onverhoopt toch te maken krijgen met een wespennest in of rondom uw woning, dan is het verstandig deze op professionele wijze te laten verwijderen. Zelf een wespennest verwijderen wordt afgeraden. Het is zeer lastig om alle wespen in het nest te doden, zonder hierbij gestoken te worden. Zolang er nog levende wespen in het nest zitten, kan deze maar zeer lastig worden verwijderd. U heeft hier in zo’n geval speciale kleding voor nodig, om steken van de wespen tegen te gaan. Gelukkig zijn er professionele organisaties, die u hierbij kunnen helpen.

Tags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.