TuinWonen

Zo maak je jouw tuin klaar voor de lente!

tuin lente klaar maken

Het is misschien nog moeilijk te geloven als je naar buiten kijkt, maar de lente is in aantocht. Over enkele weken kunnen we (hopelijk) weer genieten van zacht lenteweer. Bij zomerliefhebbers begint het dan ook al flink te kriebelen. Het is nu dan ook de uitgelegen kans om de tuin flink aan te pakken. Maar hoe maak jij jouw tuin klaar voor de lente? Wij geven je graag enkele tips!

lente tuin

Investeer in goed tuingereedschap

Om je tuintje weer in goede staat te krijgen, is het belangrijk dat je over het juiste tuingereedschap beschikt. Vaak zien we dat mensen jarenlang van hetzelfde gereedschap gebruik maken. Hierdoor werken ze niet meer optimaal en dat beïnvloed het resultaat. Hierdoor wordt het onderhouden van de tuin een hels karwei. Probeer dit te voorkomen door te investeren in goed tuingereedschap. Voordat de lente echt van start gaat, kan je regelmatig profiteren van leuke acties en kortingen. Maak hier dan ook slim gebruik van. Ga op zoek naar de beste grasmaaiers bij Gamma, koop een nieuwe heggenschaar of ga voor ander gereedschap wat het onderhoud kan vereenvoudigen. Goed gereedschap loont! Zo hou je meer tijd over om écht te genieten van eigen tuin.

grasmaaier Gamma

Tuinmeubels controleren

Vervolgens neem je een kijkje bij je huidige tuinmeubels. Waarschijnlijk moet je je tuinset eerst goed schoonmaken, voordat je de schade van de afgelopen winter kan zien. Tuinstoelen die de hele winter buiten staan, kunnen op kwaliteit en uitstraling inleveren. Daarom is het verstandig om de tuinmeubels te controleren voordat de lente van start gaat. Het zou immers zonde zijn als je er op de eerste lentedag achter moet komen dat de tuinstoelen niet meer gebruikt kunnen worden. Wanneer je huidige tuinmeubels echt aan vervanging toe zijn, kan je nieuwe aanschaffen voordat de zomer begint.

Wil je nieuwe tuinstoelen kopen? Doe dan eerst online research naar de verschillende mogelijkheden. Kies bij voorkeur voor een materiaal dat makkelijk te onderhouden is en over een lange levensduur beschikt. Vaak betaal je dan een net iets hogere prijs, maar geniet je wel veel langer van jouw nieuwe stoelen.

tuinstoelen van Gamma

Groen, groen en nog eens groen!

Wellicht kijk je al weken uit naar het moment dat je eindelijk weer beplanting in de tuin kunt plaatsen. Nu de lente binnen handbereik ligt, kan je helemaal niet meer wachten om de mooiste bloemen te kopen. Wij raden wel aan om nog eventjes geduld te hebben. Het is pas februari, de kans op vorst in de nacht en overdag is nog zeer groot. Vaak wordt er aangeraden om pas halverwege april de eerste planten te plaatsen. De kans op vorst neemt dan af. Wanneer je planten voor de zomermaanden koopt, is de kans groot dat deze het niet gaan redden als er nog vorst in de grond zit. Hierdoor moet je in de lente wéér nieuwe planten aanschaffen.

Als je toch besluit om al wat groen in de tuin te plaatsen, is het belangrijk dat je 4-seizoenen planten aanschaft. Deze kunnen ook in de winter overleven waardoor je in elk geval verzekerd bent van een groene tuin, het hele jaar door.

Tags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.