InterieurWonen

Met deze 3 tips richt je jouw industriële woonkamer in

Met deze 3 tips richt je jouw industriele woonkamer in (1)

De industriële interieurstijl is momenteel ontzettend trendy. Deze interieurstijl heeft een heel stoer en ruig karakter, door de harde en onbewerkte materialen. Industriële interieurs kunnen heel warm of juist heel koel zijn. Je kunt met deze interieurstijl dan ook heel veel verschillende kanten op. Met deze tips stel jij jouw ideale industriële interieur en raamdecoratie samen!

Tip 1: begin met de basis

De basis van een interieur is erg essentieel. Wanneer de basis goed is, kun je deze afmaken met meubilair en accessoires. Denk eerst na over de kleuren en materialen die je wilt toepassen op de vloeren en muren. Zo zijn grijze tinten heel gebruikelijk bij een industrieel interieur. Ook tinten als wit en zwart vormen een ideale basis voor een industrieel interieur. Wil je graag meer kleur in jouw interieur? Kies dan voor een donkerblauwe of roestbruine tint op de muur. 

Tip 2: gebruik ruwe en robuuste materialen

De industriële sfeer wordt gecreëerd door sobere en harde materialen en kleuren. In jouw interieur creëer je de industriële sfeer door deze materialen toe te passen. Denk hierbij aan beton, hout, steen, metaal en glas. Deze materialen kenmerken de stijl dan ook heel erg. Kies voor muren met een betonlook, in combinatie met een houten eettafel met metalen onderstel. Onbewerkte materialen doen het ook erg goed in een industrieel interieur, denk bijvoorbeeld aan een kale bakstenen muur. Hiermee creëer je direct het industriële gevoel en je hoeft er daarnaast je muren niet te stuken en schilderen! 

Tip 3: maak de industriële stijl af met raamdecoratie

Bij een industriële stijl horen grove en stoere elementen. Deze kan je goed doortrekken in je raamdecoratie. Horizontale houten jaloezieën zijn hiervoor ideaal. Kies voor een zwarte of antraciet houten jaloezie met een 70mm brede lamel. De brede lamel maakt de jaloezie grover en stoerder en zorgt ervoor dat wanneer je de jaloezieën open kantelt je meer lichtinval hebt. De donkere kleur geeft een echt industrieel gevoel aan de jaloezie en past perfect binnen het kleurenpallet van de stijl.

 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *