AlgemeenWonen

Ontdek verschillen tussen een visgraat en Hongaarse punt vloer

Ontdek verschillen tussen een visgraat en Hongaarse punt vloer

In het menselijk leven moeten er veel keuzes worden gemaakt. De ene keuze is sneller gemaakt dan de andere. Tegenwoordig wordt het leven erg duur. Je kunt het geld maar één keer uitgeven, dus is het belangrijk om goed na te denken over jouw uitgaven. Tijdens de nieuwbouw, verbouw of verhuizing dienen er veel keuzes worden gemaakt. Ga je voor een nieuw bankstel of kan je nog wel een tijdje door met de oude? Veel meer van deze vragen spelen op dat moment een rol. De keuze van de vloer is ook erg belangrijk. Er zijn talloze verschillende vloeren verkrijgbaar. Wij vertellen jou graag meer over het verschil tussen een visgraat en Hongaarse punt vloer. Lees snel verder en ontdek de verschillen. 

Er zijn veel verschillende vloeren verkrijgbaar. Als je op onderzoek uitgaat, dan tref je al snel een prachtige vloer aan voor jouw woning. Heb je de vloer gekozen? Dan is het tijd om door te gaan met het maken van keuzes. De vloeren worden namelijk op verschillende manier gelegd. Vele vloeren, zoals parket, PVC en laminaat bestaan uit rechte planken. De rechte planken kunnen op verschillende manieren worden verwerkt. 

Visgraat

Bij een visgraat vloer worden deze planken verwerkt onder een hoek van 90 graden. De kopse zijde van de bovenkant ligt haaks tegen de lange zijde van de plank die ernaast ligt. Een klassieke visgraat vloer kan je prachtig combineren met stalen kozijnen en een modern interieur. Het legpatroon van de visgraat vloer is tijdloos. Het investeren in de vloer gaat dus jarenlang mee en je raakt er niet snel op uit gekeken. Het staat goed in ieder interieur. 

Hongaarse punt 

De Hongaarse punt vloer wordt onder een andere hoek verwerkt. De delen van de vloer liggen onder een hoek van 45 of 60 graden. Dat is afhankelijk van jouw eigen voorkeuren. De bovenste gedeeltes van de planken sluiten bij elkaar aan. De vloer straalt echte kracht uit naar de buitenwereld. Als je goed naar de vloer kijkt, dan zie je in de Hongaarse punt vloer een sergeant streep terug. De Hongaarse punt vloer oogt een stuk rustiger dan het visgraatpatroon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.