Wonen

Tips om de woonkamer ruimer te doen lijken!

Tips om de woonkamer ruimer te doen lijken!

Heb jij een kleine woonkamer? Dan probeer je hem waarschijnlijk ruimer te laten lijken dan dat die daadwerkelijk is. Of misschien heb je geen kleine woonkamer, maar wil je hem alsnog ruimer laten lijken. Dat kan natuurlijk ook. Voor beide gevallen zijn er een aantal tips om de woonkamer optisch groter te laten lijken. Deze tips bespreken we in dit artikel. Lees gauw verder!

Verf of behang het plafond

Als je aandacht naar het plafond getrokken wordt, voelt de woonkamer gelijk veel ruimer. Kies voor een leuke print behang of verf het zelf in een mooie kleur. Zorg er wel voor dat het niet te druk wordt en dat je niet kiest voor te donkere kleuren. Dit kan namelijk juist het tegenovergestelde effect veroorzaken en zorgen voor een benauwende sfeer. Je kunt ook aan de slag gaan met een subtiele kleur op het plafond, zodat je rust én ruimte creëert.

Gebruik lichte kleuren

Zoals we net al beschreven, zorgen donkere kleuren voor een tegenovergesteld effect. Donkere kleuren maken je huis wel wat knusser, maar zorgen ook dat licht moeilijker weerkaatst wordt dan bij lichte kleuren. Hierdoor lijkt de ruimte automatisch kleiner. Lichte kleuren reflecteren het licht juist en zorgen er op deze manier voor dat je woonkamer groter lijkt. De vloer en wanden reflecteren het meeste zonlicht, maak hier dus handig gebruik van. Kies voor een mooie lichte kleur verf voor je muren, vloeren en plafond en je woonkamer lijkt optisch groter.

Ga voor groot meubilair

In kleine ruimtes kun je beter kiezen voor weinig grote, aanwezige meubels, dan voor meer kleine meubels. Denk bijvoorbeeld aan een grote bank en grote kasten. Als je namelijk veel verschillende, kleine meubelstukken in je woonkamer plaats, dan lijkt een ruimte sneller vol en chaotisch. Door te kiezen voor een groot meubelstuk (in een lichte kleur) lijkt je ruimte dus groter.

Maak je woonkamer daadwerkelijk groter met een overkapping met glazen schuifwand!

Wanneer je niet alleen je woonkamer groter wilt laten lijken, maar daadwerkelijk groter wilt maken dan is een overkapping een goed idee. Een overkapping met een glazen schuifwand binnen bepaalde afmetingen kan goed aansluiten bij je woonkamer. Maak je woonkamer dus iets groter of zelfs dubbel zo groot met een overkapping met glazen schuifwand. Bijkomend voordeel is dat je ook vanaf een warme ruimte kan genieten van de natuur. Zelfs in de winter kun je dus genieten van je tuin! Ideaal dus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.