TuinWonen

De verschillende soorten tuintafels op een rij

De verschillende soorten tuintafels op een rij

Een tuintafel mag natuurlijk in geen enkele tuin ontbreken. Zeker nu het voorjaar weer op de loer ligt. Dit is een meubelstuk waar je gedurende de lente- en zomermaanden in ons land enorm veel plezier van zult hebben. Er is simpelweg niks fijner dan de dag beginnen met een heerlijk ontbijtje, favoriete koffie en ondertussen buiten de eerste zonnestralen in je opnemen. Of simpelweg iedere warme zomeravond afsluiten met heerlijk buiten tafelen. Fijn als gezin of met vrienden en familie.

Het kiezen van de juiste tuintafel geeft soms problemen. Er zijn enorm veel verschillende tuintafels verkrijgbaar. Waar let je dan nog op? De volgende zaken zijn in elk geval belangrijk: het mogelijke onderhoud is naar wens, hij ziet er mooi uit en dient als verrijking voor de tuin én gaat lekker lang mee.

Hier bespreken we alle verschillende soorten tuintafels en zetten we de voor- en nadelen op een rij. Zo wordt het kiezen van de juiste tuintafel een stuk gemakkelijker.

Ronde tafels


Tuintafels zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. De ronde tuintafel blijft echter wel favoriet. En dat is natuurlijk niet zonder reden. De vorm van de tafel geeft hem direct een veel gezelligere uitstraling. Iedereen kan elkaar lekker aankijken en je zit knus bij elkaar tijdens het eten. Een groot voordeel van de ronde tuintafel is ook dat er gemakkelijker extra zitplaatsen gecreëerd kunnen worden. Je hebt immers geen last van onhandige poten. Allemaal een beetje opschuiven en er kan eenvoudig nog een extra stoel bij. Wel zo prettig, zeker wanneer er vaak onverwachts mensen blijven eten.

Houd er wel rekening mee dat een ronde tuintafel over het algemeen iets meer ruimte in beslag neemt. In een grote tuin is dit doorgaans geen enkel probleem en geeft het juist wat extra sfeer. In een kleinere tuin is het echter verstandig om voor een vierkante tafel te kiezen. Deze is gemakkelijker in een hoek te zetten, waardoor er meer bewegings- en speelruimte zal zijn.

Tuintafel van natuursteen


Op zoek naar een duurzame en langdurige oplossing voor de tuin? Dan is een tuintafel van natuursteen wellicht precies wat je zoekt. Het grootste voordeel van een dergelijke tuintafel is dat het ontzettend lang mee zal gaan. Doorgaans zien we dat je hier echt een leven lang van kunt genieten. Dat betekent dus even een ‘kleine’ investering en vervolgens heb je hier je hele leven lang plezier van. Bovendien is deze tafel enorm krachtig. Het kan echt tegen een stootje en wordt ook wel onverwoestbaar genoemd. Bovendien is natuursteen ongevoelig voor uv-stralen of regen, dus kan het bij ieder jaargetijde in de tuin blijven staan.

Het grootste nadeel van een tuintafel van natuursteen is dat hier een flink prijskaartje aan hangt. Bedenk echter wel dat de tafel tegelijkertijd ontzettend duurzaam en onverwoestbaar is. Hierdoor is de kans klein dat je ooit nog een nieuwe tuintafel moet kopen. Op de lange termijn ben je vaak dus nog voordeliger uit.

Bartafel in eigen tuin


Dol op borrelen en genieten met vrienden en familie? Dan is een bartafel echt iets voor jou. Een bartafel is echt van alle markten thuis. Je kunt er heerlijk wat aan eten, lekker borrelen met vrienden en familie of simpelweg gezellig kletsen en genieten van de sfeer. Het grootste voordeel van een bartafel is echter niet de veelzijdigheid, maar ook de wijze waarop deze relatief weinig ruimte in beslag neemt. Dit terwijl het nog best wel wat zitplaatsen biedt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.