InterieurWonen

Plexiglas in de woonkamer!

Plexiglas in de woonkamer!

Glas speelt al heel wat jaren een belangrijke rol binnen de meeste interieurs. Glas geeft de woning een geheel nieuwe en chique uitstraling. Daarnaast isoleert het zeer goed en maakt het een ruimte ook nog eens optisch groter. Het is daarom ook niet gek dat glas enorm vaak in de woonkamer wordt gebruikt. Toch kleeft hier ook wel een nadeel aan. Want ondanks de talloze voordelen blijft glas erg kwetsbaar. Hierdoor kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Een plexiglas plaat is dan ook een goed alternatief. Maar waarom precies? Wat zijn de voordelen van plexiglas? En hoe gebruik je deze binnen de woonkamer? 

Wat is plexiglas precies?

Plexiglas is, ondanks dat de naam anders doet vermoeden, geen echt glas. Toch is het vanaf de buitenkant lastig te beoordelen of het nu om plexiglas of écht glas gaat. De uitstraling van plexiglas is namelijk vrijwel identiek aan die van echt glas. Toch is plexiglas een kunststof. Het wordt dan ook wel acrylaat genoemd en kan voor heel veel verschillende doeleinden worden gebruikt.

Wie op zoek is naar de uitstraling van echt glas, doet er goed aan om voor zeer dun plexiglas te kiezen. Dun plexiglas is namelijk echt niet te onderscheiden van het echte werk. Hierdoor geniet je altijd van een fantastische uitstraling in huis. Een groot voordeel van plexiglas is dat het ook nog eens in heel veel verschillende afmetingen en prijsklassen verkrijgbaar is. Hierdoor is iedereen (groot of klein budget) in staat om plexiglas aan te schaffen.

Voordelen van plexiglas

Maar waarom zou je voor plexiglas kiezen als je ook gewoon voor een glazen tafel of glazen deur kunt kiezen? Simpel: plexiglas beschikt namelijk wel over de uitstraling van echt glas, maar heeft ook een aantal grote voordelen ten opzichte van dit materiaal.

Het grootste voordeel van plexiglas is dat het een enorm krachtig materiaal is. Naar verwachting zelfs dertig keer zo sterk als gewoon glas. In tegenstelling tot echt glas kan dit materiaal dus tegen een stootje. Valt je kind een keer haard tegen het ‘glas?’ Geen enkel probleem! De kans op breken of versplintering is nihil. Zo zorg je voor een veiligere omgeving in de woonkamer en hoef je nooit bang voor scherven of brokken te zijn.

Hoewel plexiglas erg sterk is, weegt het ook nog eens stukken minder. En dat levert veel fijne voordelen op tijdens het klussen. Je hoeft geen zwaar of onhandig materiaal meer te tillen, maar een lichtgewicht materiaal wat eenvoudig overal mee naar toe genomen kan en mag worden. Bovendien gaat plexiglas over het algemeen veel langer mee, waardoor je ook nog eens over een zeer duurzame optie beschikt.

En last but not least… het glas is ook nog eens zeer eenvoudig te bewerken en kan voor werkelijk alle doeleinden gebruikt worden. Plexiglas is daarom voor vrijwel iedere klus in de woonkamer te gebruiken.

Plexiglas in de woonkamer gebruiken


In de woonkamer zijn er genoeg manieren om plexiglas op interessante wijze te verwerken. Zo zijn er bijvoorbeeld veel mensen die foto’s op plexiglas laten drukken voor een prachtige look binnen hun interieur, maar je kunt het ook in meubels of voorwerpen toepassen. Je snijdt de plexiglas plaat eenvoudig naar wens en deze kan vervolgens voor vrijwel alle mogelijke doeleinden gebruikt worden.

Denk bijvoorbeeld aan een zelfgemaakt aquarium van plexiglas, een schuifdeur of misschien zelfs wel een mooie lichtkoepel in de uitbouw? Werkelijk alles is mogelijk met plexiglas. Mogelijkheden genoeg om jouw woonkamer te verrijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.