InterieurWonen

Woontrends in 2021/2022: wat is “in” op interieurgebied?

Woontrends in 2021/2022: wat is “in” op interieurgebied?

Drukte bij de meubelzaken, rijen voor de bouwmarkten en de IKEA en overal in de buurt hoor je geboor en gezaag. In de corona periode leek klussen opeens iedereens nieuwe hobby. Het is natuurlijk ook niet gek, met de opkomst van het thuiswerken en het de hele dag thuis zitten is het fijn om in een mooi huis te zitten waar jij en je huisgenoten zich fijn voelen. Maar wat waren dan de grootste woontrends in dit corona jaar en hoe zal 2022 er uit zien op het gebied van wonen? 

Woontrend 1 : Duurzaamheid

Duurzaamheid lijkt in 2021 een nog belangrijkere rol te spelen. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor gerecycled materiaal of meubels die tijdloos zijn en dus langer meegaan. Een ander voorbeeld hiervan zijn de opkomende “lease diensten”, zo kun je tegenwoordig meubels leasen voor een aantal maanden of jaren. Hiermee geef je oude meubels een tweede leven en hoef jij als je een meubel zat bent niet elke keer naar de winkel te rijden om nieuwe meubels te kopen. Ook zie je deze trend tegenwoordig veel terug in diverse tv-programma’s zoals bijvoorbeeld VTwonen. De verwachting is dat deze trend ook in 2022 zal blijven hangen, mensen hechten namelijk steeds meer waarde aan duurzaamheid. 

Woontrend 2: Industrieel interieur

Een industriële stijl in je huis heeft een mix van modern en traditioneel design en werkt vooral voor interieurs die moeten dienen als plekken om te wonen, werken en spelen. Dit is dus een ideale stijl voor mensen die veel thuiswerken. Een industriële interieurstijl bevat vaak elementen zoals zichtbaar metselwerk, hoge plafonds, houten en metalen elementen en neutrale kleuren. De verwachting voor 2022 is dat deze probleemloze stijl een stijgende trend zal blijven. Industriële items kan je tegenwoordig in elke meubelzaak op de kop tikken, wil je er nou echt zeker van zijn dat je een kwaliteits item koopt? Dan is het wellicht handig om even de beoordelingen van andere mensen te checken over deze items. 

Woontrend 3: Buiten naar binnen brengen

Vroeger werden de tuin en het interieur als losse onderdelen gezien. Binnen was binnen en buiten was buiten. Tegenwoordig passen mensen als het even kan de woning aan aan de omgeving en vallen binnen en buiten steeds meer samen. Mensen halen het groen van de planten naar binnen, plaatsen grote ramen en zien de tuin als extra interieur. Ook mensen die geen tuin hebben halen graag buiten naar binnen door veel planten te plaatsen bijvoorbeeld. Maar niet alleen planten helpen om buiten naar binnen te brengen, ook meubels kunnen hierbij goed helpen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan meubels van steigerhout, rotan, riet, bamboe of mango hout. Deze geven het interieur een natuurlijk en stoere uitstraling. 

Of deze trends echt allemaal blijven in de komende jaren is natuurlijk nog maar de vraag, dat kan alleen de tijd leren. Hiervoor zullen we dus echt nog even af moeten wachten. Het is in ieder geval wel zeker dat mensen in deze corona periode nog wel even blijven klussen aan hun huis. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *