Wonen

Een e bike berg je eenvoudig buitenshuis op

Een e bike berg je eenvoudig buitenshuis op

Ben je ook een liefhebber van e bikes? Dan ben je niet de enige, want dit supercoole vervoermiddel is vandaag de dag niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Je ziet ze in allerlei variaties: met naaf- of derailleurversnelling, hybridemodellen, stadsfietsen en sportmodellen. Je hebt ze met een extra lage instap, goudkleurig, zwart of in een vrolijke felle kleur. E bikes zijn er bovendien met GPS-systemen zodat je ze kunt traceren indien ze gestolen zijn, met magnetische koplampen, met elektrische fietspompen erbij, etc. Er zijn zelfs elektrische bakfietsen om de kleintjes in te vervoeren. Daarnaast kun je kiezen op welke plek je de motorondersteuning wilt (je moet zelf nog wel meetrappen): zo kun je kiezen voor voorwiel-, middenmotor- of achterwielmotorondersteuning. De middenmotor is het populairst, waarbij de ondersteuning het meest natuurlijk voelt volgens de kenners. Je kunt ook online veel ervaringen lezen van gebruikers van dit voertuig bijvoorbeeld op Amslod Carlton Review of Amslod.nl e bike ervaringen. Het is wel belangrijk dat wanneer je de e bike in huis hebt je hem goed en veilig opbergt.

Hoe stal je je e bike buitenshuis?

Indien je je e bike buitenshuis wilt stallen zijn daar diverse opties voor. Allereerst wil je natuurlijk dat hij veilig staat. Je kunt zelf een schuur bouwen van hout, met een slot erop. Indien je handig bent kun je zelf een bouwtekening maken. Bedenk dan hoeveel ruimte erin moet zitten, welk type dak er op moet en de houtsoort die je wilt (laten) gebruiken. Vervolgens maak je een fundering met palen waar je de schuur op bouwt. Indien hij klaar is en je de e bike erin stalt: verwijder wel de accu als de schuur onverwarmd is en sla de accu op bij kamertemperatuur. Je kunt ook een mooie schuur met overkapping in je tuin laten bouwen door professionals, zo eentje waar je ook een zitje hebt met tuinmeubilair. Daar kun je dan ook eenvoudig je e bike in kwijt, zo sla je twee vliegen in een klap.

Kant en klaar bouwpakket of centrale plek zoeken

Kant en klare bouwpakketten voor schuren zijn uiteraard ook te koop bijvoorbeeld bij de lokale bouwmarkten. Het kan natuurlijk zijn dat je geen ruimte hebt op je erf om een schuurtje te bouwen. Indien je in een woonwijk woont en meer mensen zoeken een plek om hun fiets te stallen kun je een centrale stalling maken in een pand dat toevallig leegstaat. Zo kan iedereen ervan profiteren. Of denk eens aan een trommelstalling. Het meest veilige en fijne is natuurlijk dat je wel een fietsenschuurtje bouwt op je eigen terrein. Indien je geen tuin hebt kun je er ook altijd aan denken de e bike binnenhuis te stallen (aan de muur, onder de trap, aan het plafond of in een meubelstuk). Indien je nog twijfelt over welke e bike je aan wilt schaffen kijk dan eens op elektrische fiets test. Door deze reviews te lezen kun je gemakkelijker een keuze maken, en dan zie je daarna wel hoe je die e bike het beste opbergt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *