Wonen

Welke behang kies je voor je oude woning?

Welke behang kies je voor je oude woning_.v1

Ben je van plan om de oude woning te renoveren? Dan zal je wellicht de oude muren ook nieuw leven willen inblazen. Hoe pak je dit aan? En welke behangsoorten zijn geschikt voor oude muren met groeven en scheuren? In dit artikel lees je het verschil tussen twee behangsoorten (glasvezelbehang en renovliesbehang), zodat jij een weloverwogen keuze kan maken!

Glasvezelbehang

Glasvezelbehang is gemaakt van fijne glasvezels en daarin zit meteen het onderscheid tussen glasvezel en overig behang. De anderen zijn vaak van papier. Wanneer het behang is geplaatst wordt het gaas stevig. Het grote voordeel van dit behangsoort is de stevigheid van het materiaal. Het wordt dan ook vaak gebruikt om muren te verstevigen die scheuren vertonen.

Glasvezelbehang is alleen in het wit verkrijgbaar. Gelukkig kan je het behang wel goed overschilderen.

Wat zijn de voor- en nadelen van glasvezelbehang?

Het belangrijkste voordeel is dat dat de glasvezel erg sterk is en dus tegen een stootje kan. Het materiaal is waterbestendig en het is een duurzaam materiaal. Glasvezelbehang gaat zo’n 25 jaar mee! Verder kan je het behang makkelijk overschilderen. Tot slot is glasvezelbehang in talloze varianten te verkrijgen.

Renovlies behang

Renovlies behang wordt voor veel oude woningen gebruikt, omdat het een strakke afwerking geeft. Deze glasvezelbehang is goed tegen scheuren bestand. Het is een uitstekend behang voor het opknappen van de oude muren, want het is een zeer sterk soort behang. Hiermee herstel je het oude stucwerk.

Het voordeel van renovliesbehang is dat het makkelijk te schilderen is. Dit soort behang is verkrijgbaar in verschillende soorten maten, zodat jij de dikte bepaalt.  Zorg er wel dat de wand egaal is. Verwijder dus de kleine gaatjes, scheuren en andere oneffenheden.

Wat zijn de voor- en nadelen van renovlies?

Zoals eerder aangegeven is renovlies ideaal als je je oude woning wilt opknappen. Je oude woning verandert hierdoor in een strakke design. Renovlies behang is brandveilig en krimpt niet. Renovlies behang is een stuk goedkoper dan glasvezelbehang en het is milieuvriendelijker. Tegenwoordig worden steeds meer maatwerkoplossingen op de markt gebracht, zoals behang dat al overgeschilderd is.

Wat zijn de voor- en nadelen van renovlies?

Hoeveel kost renovlies?

Daar is natuurlijk niet een eenduidig antwoord op te geven, maar de prijzen per rol variëren tussen de 45 en 80 euro. Hoeveel je uiteindelijk betaalt is afhankelijk van de dikte van het behang, het merk en waar je het koopt.

Tips bij het bestellen van behang

Hieronder lees je enkele tips, waardoor jij niet te veel uitgeeft voor je behang:

  • Op internet vind je websites waar je per vierkante meter kan bestellen. Desondanks is het slim net wat meer behang te kopen mocht het een keer mislukken.
  • Vraag vooraf aan de winkel of je de rollen die je over weer mag inleveren. Zo betaal je nooit te veel!

Voor welk soort behang ga jij?

Kortom, verdiep je goed in de verschillen tussen renovlies- en glasvezelbehang. Vliesbehang is dik en stevig materiaal wat er lang mee gaat, maar glasvezelbehang is goedkoper. Bij beide materialen blaas je je muren een nieuw leven in. Zo zie je binnenkort niets meer van de oude muur terug!

Tags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.