Wonen

Besparen op de tuinaanleg: 4 budgettips!

Besparen op de tuinaanleg 4 budgettips!

Het aanleggen van een nieuwe tuin hoeft echt geen fortuin te kosten. Vaak wordt deze klus veel te lang uitgesteld. Simpelweg omdat men bang is om duizenden euro’s te betalen. Dit hoeft echter zeker niet het geval te zijn. De aanleg van een tuin, hoe groot deze ook is, kun je zo duur maken als je zelf wilt. Er is bovendien ook veel mogelijk om extra te besparen. Wij hebben de beste 4 budgettips bij de aanleg van een tuin voor jou op een rijtje gezet.

1.    Let op bij het inschakelen van een hovenier

Bij de aanleg van een tuin wordt meestal een hovenier ingeschakeld. Dit kan aardig wat geld kosten. Toch valt hier relatief eenvoudig op te besparen door enkele klussen uit handen te nemen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je alvast zelf de benodigde materialen aanschaft. Dit is veel goedkoper dan wanneer je dit aan een vakman overlaat, omdat zij meestal extra rekenen voor hun verleende diensten. Ga daarom met een gerust hart op zoek naar mooie materialen bij tuinwinkel Bemelen, zodat je die extra kosten alvast kunt vermijden.

Natuurlijk kun je ook bij het inschakelen van een hovenier al veel geld besparen. Kies nooit voor de eerste de beste die je tegenkomt, maar vergelijk de verschillende aanbieders bij jou in de buurt. Vraag vrijblijvend meerdere offertes op en ga met de diverse hoveniers in gesprek. Met wie voel je een klik? En bij wie is de prijskwaliteitsverhouding in orde? Bespreek tevens welke materialen hij levert en welke jij alvast aanschaft. Zo kan hier geen verwarring over ontstaan en weet je zeker dat je niet voor niets die felco 2 snoeischaar in je winkelmandje doet.

2.    Laat je creativiteit de vrije loop

Wanneer je minder geld te besteden hebt, weet je waarschijnlijk maar al te goed hoe belangrijk het is om creatief te zijn. Denk daarom niet dat je een geheel nieuwe tuin aan moet leggen, maar bekijk eerst welke materialen en planten je binnen de huidige tuin zou kunnen hergebruiken. Laat zoveel mogelijk goede onderdelen van de oude tuin intact. Je kunt er ook voor kiezen om materialen die niet meer geheel naar wens zijn om te toveren tot een geheel nieuw product. Zo bespaar je veel kosten en hou je misschien zelfs genoeg geld over om nieuwe tuin vlonders aan te schaffen. Win-win!

3.    Bezoek gratis ‘weggeefhoekjes’

Het internet is je beste vriend wanneer je geld wilt besparen. Het is niet alleen mogelijk om gemakkelijk verschillende aanbieders van producten met elkaar te vergelijken, maar je kunt ook nog eens social media inschakelen om extra te besparen. Zo vind je tegenwoordig in iedere regio zogenaamde ‘weggeefhoekjes’. Hier vind je vaak mooie juweeltjes die geheel gratis aangeboden worden. Hierbij kun je denken aan tuinmeubels die nog makkelijk een ronde mee kunnen, mits ze goed opgeknapt worden. Maar soms ook aan een restje tuintegels of zelfs planten en bloemen. Als je je ogen goed open houdt, zal je zien dat je enorm veel geld kunt besparen.

4.    Stel prioriteiten

Natuurlijk blijft het wel belangrijk om prioriteiten te stellen. Wanneer je momenteel over een klein budget beschikt is het vooral verstandig om de basis af te maken. De afwerking kan op een later moment nog. Kijk tevens naar hetgeen wat jij belangrijk vindt en laat je hierbij niet leiden door de meningen van anderen. Zo zullen sommige mensen de voorkeur geven aan organische mest bij Thomassen Plant Protection, terwijl anderen dit wellicht zullen laten. Door rekening te houden met je eigen wensen, realiseer je eenvoudig jouw droomtuin.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.