TuinWonen

Geniet langer van het buitenleven met een glazen schuifpui

glazen schuifpui

De echte buitenmensen onder ons kijken rond september al op tegen de winter. Zij genoten volop van het heerlijke zomerse weer van de afgelopen maanden. Heerlijk iedere dag buiten zijn. Genieten van een warm zonnetje, tot de late uurtjes in de tuin zitten: optimaal ontspannen. Inmiddels merken we al dat het in de avonden steeds vroeger donker wordt en dat de temperaturen ook sterk afnemen. Zeker ’s nachts. Voor we het weten is de winter echt van start gegaan. Betekent dit dat we de tuin weer een half jaar bijna niet kunnen gebruiken? Welnee! Langer van het buitenleven genieten is nog nooit zo gemakkelijk geweest met een glazen schuifpui.

Voordelen van een glazen schuifpui

Een glazen schuifpui, ook wel een glazen wand genoemd, kan voor meerdere doeleinden worden gebruikt. Zo kan deze als deur werken om de tuin via de achterkant van het huis te betreden, maar het kan ook als (evt. openslaande) wand gebruikt worden bij een overkapping. Vooral dat laatste is enorm populair.

Wanneer je je huidige overkapping verrijkt met glazen wanden, zorgt dit ervoor dat deze je nog betere bescherming biedt tegen de verschillende weersomstandigheden. Of het nu regent of sneeuwt, jij zit heerlijk beschut. Hierdoor kan je tot diep in de winter nog lekker buiten tafelen of simpelweg een boekje lezen bij wat kaarslicht. Investeer in een terrasverwarmer en je kunt tijdens ieder seizoen van een comfortabele temperatuur genieten.

Naast de bovenstaande praktische voordelen is een glazen schuifpui ook gewoon een verrijking voor je woning. Deze geeft je woning direct een luxe en mooie uitstraling. Wist je dat een overkapping met glazen wanden zelfs een waardevermeerdering van het huis kan opleveren? Dit omdat je over meer beschikbare leefruimte beschikt. De overkapping wordt als verlengstuk van de woonkamer gerekend.

Glazen schuifpui inmeten

Bij de aanschaf van een glazen schuifpui is het natuurlijk met name van belang dat deze op de juiste manier wordt ingemeten. Gelukkig is dit een klusje wat je eenvoudig zelf kunt doen.

Meten is weten: zorg er daarom voor dat je eerst begint met het meten van de breedte van de opening die je wilt afsluiten. Hou er rekening mee dat je voor zo min mogelijk overlap van de glasplaten kiest. Zo zorg je voor een nette uitstraling. Meet bij het opmeten van de hoogtemaat enkel de lengte tussen de onderzijde van de goot en de bovenzijde van de funderingskoker. Gelukkig zien we bij de afmetingen van een glazen schuifpui dat deze altijd al inclusief onderrail, bovengeleider en het glasprofiel worden gerekend. Hierdoor hoef je deze maten en berekeningen niet zelf meer uit te voeren.

Zijn glasplaten wel veilig?


Zeker voor gezinnen met jonge kinderen is dit een veelvoorkomende vraag. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Wat gebeurt als je kind hard tegen het glas terecht komt? Als het breekt, kan dit namelijk voor enorm gevaarlijke situaties zorgen. Het is daarom goed om te weten dat een glazen schuifpui altijd van gehard veiligheidsglas wordt vervaardigd. Dat betekent dat de glasplaten niet alleen enorm stevig zijn, maar ook dat je je minder zorgen hoeft te maken als deze toch breekt. Veiligheidsglas is gemaakt om in duizenden kleine (niet scherpe) stukjes te breken als de kracht te groot is. Hierdoor kan men zich niet bezeren wanneer het glas toch breekt en voorkom je ergere verwondingen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *