InterieurWonen

Waarom een hoekbank in huis een goed idee is

Waarom een hoekbank in huis een goed idee is

Ga je binnenkort verhuizen en moet je je gehele uitzet nog bij elkaar sprokkelen, inclusief de bank? Of is je huidige woonkamer wel toe aan een oppepper en staat het kopen van een bank hoog op je prioriteitenlijstje? Met een nieuwe bank geef je jouw woonkamer direct een geheel nieuwe uitstraling. Maar voor welke bank kies je dan? Anno 2021 zien we dat de hoekbank steeds populairder wordt. Benieuwd waarom? In dit artikel zetten we alle voordelen op een rij.

Extra veel zitcomfort

Bij een nieuwe bank speelt het zitcomfort natuurlijk een allesbepalende rol. Wanneer je een nieuwe bank in huis haalt, wil je immers wel dat deze van alle gemakken is voorzien. Het grootste voordeel van een hoekbank is dat je hier gemakkelijker languit op kunt liggen. Zonder dat je hiervoor de tafel of een krukje hoeft te gebruiken. Daarnaast is het zitvlak vaak wat dieper en de kussens een stuk zachter dan bij een traditionele bank. Hierdoor geniet je van extra veel comfort en kom je liever nooit meer de bank uit.

Extra zitruimte

Het grootste voordeel van een hoekbank is dat het alle ruimte in de woonkamer maximaal benut. Natuurlijk is een hoekbank groter dan een traditionele twee- of driezitter, maar met een loze hoek in de kamer is het bijna zonde om geen hoekbank te plaatsen. In plaats van een bijzettafeltje of plant neer te zetten, kun je deze hoek nu vullen met een extra zitplaats. Ideaal wanneer er mensen op visite zijn of wanneer je nog verwacht het gezin uit te breiden. En wordt die zitplaats toch niet gebruikt? Dan kun je ook nog eens gewoon heerlijk languit liggen.

Meer rust en eenheid in de woonkamer

Een groot nadeel van een losse twee- en driezitter is dat je deze vaak met elkaar moet combineren en soms zelfs extra zetels moet plaatsen om voldoende zitcomfort te creëren. Bovendien blijven er ook nog eens enorm veel loze hoeken over, waardoor je sneller geneigd bent om deze te vullen met onnodige meubels of accessoires. Het gevolg? Een ontzettend drukke ruimte waarin de sfeer ver te zoeken is.

Met een hoekbank is dit probleem verleden tijd. Hoewel deze wat meer ruimte in beslag neemt, zal deze ruimte wel een stuk efficiënter worden gebruikt. Je geniet van extra zitruimte en er blijft minder plek over voor het plaatsen van andere meubels en accessoires. Hierdoor ontstaat er meer rust en eenheid in de woonkamer, zonder dat je extra zitplaatsen kwijt dreigt te raken.

Ruimte genoeg om lekker op te slapen

Vind je het af en toe fijn om even een powernap op de bank te doen? Maar lukt dit bijna niet op een gewone bank? Dan is een hoekbank echt iets voor jou. Deze bank biedt namelijk voldoende ruimte om lekker op te liggen en eventjes je ogen te sluiten. Bovendien ligt het ook nog eens heel comfortabel, waardoor je dus niet direct met de pijn in je rug en nek op hoeft te staan. Ruimte genoeg!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.