BadkamerWonen

Meer luxe in de badkamer met een regendouche

Meer luxe in de badkamer met een regendouche

De meeste mensen hebben al wel eens van een regendouche gehoord. Dit is tegenwoordig dan ook een van de meest gebruikte douchekoppen. Ben je al een tijdje op zoek naar de perfecte douchekop en ben je benieuwd of je regendouche ook wat voor jou is? Lees dan snel verder!

Hoewel de meeste mensen wel eens van een regendouche hebben gehoord, weten er maar weinig echt te vertellen wat dit precies is en welke mogelijkheden je hebt wanneer je voor deze douchekop kiest. Een regendouche is een grote douchekop waarbij de stralen op speciale wijze worden verdeeld. Hierdoor voelt het bijna alsof je in een flinke regenbui staat. Maar dan met warm water natuurlijk! Dit zorgt voor extra ontspanning en een fijn en fris gevoel. Wil je meer weten over deze luxueuze vorm van douchen? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten.

Verschil tussen een opbouw- en inbouw regendouche

Ben je overtuigd van de voordelen van een regendouche? Dan heb je de grootste beslissing natuurlijk al gemaakt. Toch is het wel belangrijk om ook nog met andere zaken rekening te houden. Kies je bijvoorbeeld voor een opbouw- of inbouw regendouche? En wat is precies het verschil?

Opbouw regendouche

Wanneer je kiest voor een opbouw regendouche is de stang en de douchekop aan de muur en het plafond gemonteerd. Deze zijn dan ook gewoon zichtbaar in de douche zelf. Omdat regendouches in alle soorten en maten verkrijgbaar zijn, kun je deze geheel naar wens en de badkamerinrichting aanpassen. Hierdoor beschik je over een ware eyecatcher in de douche. Bovendien heeft dit ook nog eens als voordeel dat je de douchekop van hoogte en draairichting kunt verstellen. Ideaal wanneer er mensen met verschillende lengtes in huis wonen of als je een keer mensen te logeren hebt.

Inbouw regendouche

Bij een inbouw regendouche is de stang weggewerkt in de muur. Hierdoor zijn alleen nog de knoppen en de douchekop zichtbaar. Dit zorgt voor een zeer strakke en moderne uitstraling. Dit is de perfecte keuze voor luxueuze moderne badkamers. Of wanneer je simpelweg de uitstraling van een glijstang en thermostaat minder mooi vindt.

Te combineren met een wand-arm

Bij een opbouw regendouche is het tevens mogelijk om deze te combineren met een zogenaamde wand-arm. Dit is een aparte kleine douchekop die je kunt gebruiken. Dit is bijvoorbeeld heel handig wanneer je met meerdere personen of kinderen doucht. Ook voor het besparen van water. Wanneer je jezelf even snel wilt opfrissen, kies je voor de kleine douchekop. Als je extra veel tijd hebt, geniet je van de ontspannende stralen van de regendouche.

Grootte van de douchekop

Een regendouche is uiteraard een stuk groter dan je van een gewone douchekop gewend bent. Toch is ook deze in verschillende maten verkrijgbaar. Zo kun je voor een eenpersoonsdouche kiezen of eentje die geschikt is voor twee personen. Sta je in de weekenden graag samen met je partner onder de douche? Of douche je doorgaans regelmatig met de kinderen? Dan is een grotere regendouche wellicht meer geschikt. De grootte van de douchekop kun je geheel naar eigen wens aanpassen.

Waterbesparende regendouche

Vind je het geen prettig idee om zoveel extra water te verspillen bij iedere douchebeurt? Dan is het gelukkig ook mogelijk om een waterbesparende regendouche aan te schaffen. Dat kan per jaar al snel voor een flinke besparing zorgen. Dat is niet alleen fijn voor het milieu, maar ook voor de eigen portemonnee. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.