TuinWonen

Hoe zorg je voor meer comfort in de tuin? 3 tips

Hoe zorg je voor meer comfort in de tuin

De lente is eindelijk van start gegaan. En wat hebben we daar naar uitgekeken. De afgelopen maanden waren erg nat en grijs. Het zonnetje laat zich nu weer vaker zien en de temperaturen zitten in de lift. Voordat we het weten, is het weer tijd om hele dagen lekker in de tuin door te brengen. Heerlijk.

Maar dan wil je natuurlijk wel dat jouw tuin gereed is. Maar is dat eigenlijk al het geval? Of laat de kwaliteit van de tuin nog wel te wensen over? Misschien is de tuin verder wel op orde, maar mis je comfort. Ben jij benieuwd hoe je jouw tuin zo comfortabel mogelijk maakt? In dit artikel geven we enkele tips om je op weg te helpen en straks de hele zomer plezier te hebben in je eigen tuin.

1.      Kies voor een heerlijk buitenkleed

Een vloerkleed mag in huis eigenlijk niet ontbreken. Het geeft extra veel sfeer aan de ruimte. Maar wist je dat je ook voor een buitenkleed kunt kiezen? Vaak vergeten we dat het zitgedeelte buiten precies zo aangekleed moet worden als binnen. Ook hier mag je experimenteren met warme materialen, accessoires en een fijne ondergrond. Heerlijk om je voeten op te laten rusten, geen schoenen te hoeven dragen en ook nog eens ontzettend fijn met jonge kinderen.

Ben je op zoek naar een tuinkleed? Dan is het aanbod ongelooflijk groot. Kies voor een kleur en stijl die past bij jouw huidige interieur. Zo maak je de tuin persoonlijker, warmer en meer comfortabel.

2.      Extra zitcomfort


Heb je een grote tuin? Probeer dan meerdere zithoekjes te creëren. Zo geniet je de hele dag door van de zon. Vergeet immers niet dat de zon draait. Zo kan het zijn dat je in de ochtend lekker kunt genieten van de zon op je tuinset, maar deze in de middag verdwenen is. Geniet van extra comfort door meerdere zithoekjes te creëren. Op die manier hoef je je stoelen niet telkens te verplaatsen.

Houd uiteraard ook rekening met het comfort van deze zithoekjes. Kies voor zachte, luxe materialen en let ook op de stijl van de stoelen. Kies je voor een lekkere ligstoel? Of wil je juist gewoon in een actieve zit kunnen plaatsnemen? Allemaal factoren om rekening mee te houden. Houd hierbij rekening met jouw persoonlijke wensen.

3.      Fijne ondergrond

Ben jij iemand die in de tuin eigenlijk altijd op blote voeten loopt? Dan ben je zeker niet de enige. In je eigen tuin wil je niet telkens schoenen aan hoeven te trekken. Maar dit is niet bij elke ondergrond mogelijk. Sommige tegels zijn uiterst pijnlijk aan de voeten. Denk ook aan grind of rubberen tegels die extreem warm worden. Voor het comfort is het daarom goed om eens stil te staan bij de ondergrond. Een goede optie is bijvoorbeeld kunstgras. Dit is uiterst zacht aan de voeten, eenvoudig in onderhoud en ziet er ook nog eens heel natuurlijk en sfeervol uit.

Wil je toch tegels? Bescherm je voeten dan met een zacht buitenkleed. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.