InterieurWonen

De voordelen van rolluiken

De voordelen van rolluiken

Het kiezen van de juiste zonwering is een enorme klus. Het aanbod is zó groot, wat de uiteindelijke beslissing niet direct gemakkelijker maakt. Toch zien we dat bepaalde zonweringen populairder zijn dan andere. Dit geldt ook bij de aanschaf van rolluiken. Omdat de aanschaf van rolluiken echter een flinke investering vraagt, kunnen we het ons voorstellen dat je niet over één nacht ijs gaat voordat je de knoop doorhakt. Want zijn rolluiken wel geschikt voor jou?

Voordat je de knoop doorhakt, is het eerst belangrijk om alle voor- en nadelen zorgvuldig tegen elkaar af te wegen. Bedenk tevens goed waarom je de aankoop overweegt. Wat is je doel? En hoe zit het met je budget? Rolluiken vragen immers om een flinke investering. Gelukkig maken de talloze voordelen de hoge aanschafprijs meer dan goed. Om jou te helpen bij het maken van de juiste beslissing, hebben we alvast de belangrijkste voordelen van rolluiken voor je op een rijtje gezet.

Hoog isolerende functie

In de wintermaanden verliezen veel woningen warmte door deuren en ramen. Zelfs als je over dubbel glas beschikt is dit eigenlijk niet te voorkomen. Dubbel glas in combinatie met de juiste raambekleding is echter een perfecte oplossing. Rolluiken bieden de woning net dat beetje extra bescherming en een hogere isolerende functie. Hierdoor blijft je woning warm en aangenaam, waardoor je uiteindelijk minder hard hoeft te stoken. Kortom, het gebruik van rolluiken kan tevens tot een fikse energiebesparing en een hoger wooncomfort leiden.

Ook in de zomermaanden weten rolluiken het binnenklimaat optimaal te houden. Zolang de rolluiken goed gesloten blijven, wordt de warmte buitenshuis gehouden. Hierdoor blijft het binnen lekker koel en hoef je je minder snel te richten op het installeren van airconditioning of ventilators. Zo bespaar je tevens weer een hoop energiekosten.

Houd geluid buiten de deur

Woon je dicht bij een drukke weg? Dan weet je waarschijnlijk maar al te goed hoe lastig geluidsoverlast kan zijn. Spelende kinderen, jongeren die vanuit de kroeg komen of auto’s die langs razen. Dat is niet bepaald bevorderlijk voor het wooncomfort. Bovendien kan het ook nog eens je nachtrust verstoren. Gelukkig beschikken rolluiken niet alleen over een isolerende functie, maar werken ze ook nog eens geluidswerend. Hierdoor kan lawaai van buitenaf grotendeels uit de woning gehouden worden.

Meer privacy

Rolluiken worden vooral vaak in de slaapkamer geplaatst. Geen wonder, want dit is de ruimte waar je privacy en verduistering enorm op prijs stelt. En laat dit nu net de twee dingen zijn waar rolluiken goed bij van pas kunnen komen. Zodra het rolluik gesloten wordt, beschik jij over optimale privacy in eigen huis. Mensen kunnen niet zomaar meer naar binnen gluren en je bepaalt zelf in hoeverre je over privacy beschikt door het rolluik half of geheel te sluiten.

Daarnaast werkt een rolluik ook nog eens enorm verduisterend. Hierdoor geniet jij van een onverstoorde nachtrust. Combineer het rolluik met een stel sfeervolle gordijnen en jouw slaapkamer is voldoende geoptimaliseerd om van een heerlijke nachtrust te profiteren!

Inbraakpreventie

Uit onderzoek blijkt dat criminelen er enorm veel moeite mee hebben om rolluiken open te breken. Met de aanschaf van rolluiken geniet jij dus van een betere bescherming in huis. Ongewenst bezoek wordt buiten de deur gehouden en jij kunt met een gerust gevoel gaan slapen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.