InterieurKeukenWonen

Zo verwerk je steigerbuis in huis en tuin!

Zo verwerk je steigerbuis in huis en tuin!

Steigerbuizen, een meer geliefd materiaal bestaat bijna niet. En interieurliefhebbers snappen maar al te goed waarom. Steigerbuizen bij Tuin Bouw beschikken over een ontzettend stoere en robuuste uitstraling. Het materiaal is sterk, geeft de woning direct meer diepte en sfeer en is op enorm veel verschillende manieren te gebruiken. Kortom: de mogelijkheden zijn eindeloos! Maar waarom zou je kiezen voor steigerbuis? Wat zijn precies de voordelen van dit materiaal? En hoe verwerk je deze zelf in je eigen huis en tuin? In deze blog zetten we alles wat je moet weten over steigerbuizen op een rijtje. Ga er maar lekker voor zitten en laat je inspireren!

Voordelen van steigerbuizen

Waarom zou je voor steigerbuizen kiezen? Er zijn immers ook ontzettend veel andere materiaalsoorten beschikbaar. Toch zien we steigerbuis steeds vaker in- en buitenshuis gekozen worden. Dit is natuurlijk niet zonder reden. Steigerbuizen beschikken namelijk over ontzettend veel voordelen. Wij zetten ze hieronder op een rijtje:

  • Ontelbaar verschillende mogelijkheden. Steigerbuis is ontzettend veelzijdig en kan op enorm veel manieren gebruikt worden. Bijvoorbeeld voor het maken van ingewikkelde constructies, maar ook voor het creëren van simpele meubelstukken en decoraties. Met behulp van de diverse buiskoppelingen bij tuin-bouw.nl, haken en poten die aan de buizen bevestigd kunnen worden, beschik je van ontzettend veel verschillende mogelijkheden.
  • De meeste steigerbuizen zijn tegen alle weertypen bestand. Hierdoor kan je steigerbuis zowel voor constructies buiten- als binnenshuis gebruiken. Bijvoorbeeld voor het maken van een mooie salontafel of misschien zelfs wel prachtige tuinmeubels.
  • Steigerbuizen zijn ontzettend sterk. Door die enorme robuustheid kunnen ze makkelijk tegen een stootje. De constructie staat zo stevig als een huis. Ideaal als je kleine kinderen hebt en er nog wel eens iets omgestoten of omgegooid wordt. Jouw nieuwe meubels of decoraties blijven gewoon mooi.
  • Steigerbuizen zijn relatief goedkoop. Als je deze bij een groothandel voor steigerbuizen koopt, valt de prijs eigenlijk best wel mee. Voor een klein bedrag kun je de prachtigste constructies in elkaar zetten. Dat is natuurlijk ontzettend fijn als je je interieur een make-over wilt geven en je budget eigenlijk niet toereikend genoeg is.
  • Steigerbuis is perfect te combineren met steigerhout. Door het overeenkomende karakter van beide materialen beschik je over de meest geweldige combinatie ooit. Steigerhout goedkoop kopen is tegelijkertijd nog nooit zo gemakkelijk geweest, zeker nu dit materiaal ook nog eens steeds populairder wordt!

Hoe ga je aan de slag met steigerbuis?

Ben je geïnspireerd om echt aan de slag te gaan? Dan wil je natuurlijk ook weten hoe je dit het beste kunt aanpakken. Gelukkig is werken met steigerbuis relatief eenvoudig. Reken van tevoren goed uit hoeveel meter steigerbuis je nodig hebt en welke koppelstukken aangeschaft moeten worden. Vervolgens hoef je ze af en toe enkel bij te slijpen om de juiste constructie in elkaar te zetten. Zelfs mensen met twee linkerhanden kunnen met steigerbuis meestal wel uit de voeten.

Vind je het moeilijk om een ontwerp te bedenken en kun je wel wat extra hulp gebruiken? Maak dan gebruik van Google, Pinterest of andere kanalen. Deze staan bomvol DIY’s met steigerbuis. Daarnaast vind je vaak ook nog een lijstje met benodigdheden, waardoor het shoppen voor steigerbuis en buiskoppelingen nóg eenvoudiger wordt. Gemak dient de mens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.