TuinWonen

Welk tuingereedschap heb ik nodig om mijn tuinonderhoud zelf uit te voeren?

tuingereedschap welke

Je eigen tuin onderhouden is voor de één een ontspannende hobby, de ander vindt het maar een tijdrovende klus. Maar tuinonderhoud is nodig in elke tuin en wanneer het onderhoud is uitgevoerd heb je ook eer van je werk. Maar wanneer kun je het beste de verschillende werkzaamheden uitvoeren? Hoe kun je dan deze werkzaamheden het snelste uitvoeren? Wanneer moet je de tuin bemesten? Welk tuingereedschap heb je nodig? Zonder goed tuingereedschap ben je nergens. Wanneer je tuingereedschap gaat aanschaffen bekijk dan vooraf welk gereedschap je nodig hebt.

Een tuin heeft altijd onderhoud nodig

Een tuin heeft elk seizoen wel één keer groot tuinonderhoud nodig. Het voorjaar en najaar misschien wat meer als in de zomer en de winter, maar tuin onderhoud is wél nodig. Wanneer je jezelf aanleert om wekelijks de tuinwerkzaamheden uit te voeren die nodig zijn vallen de grote werkzaamheden qua tijd achteraf vaak mee. Door regelmatig je tuin te onderhouden wordt je tuin ook mooier. Alles bloeit en groeit beter. Daarnaast ben je, wanneer je de tuinwerkzaamheden zelf gaat uitvoeren, lekker buiten bezig en heb je gelijk een goede workout. Het wordt nog leuker als je bij het tuinonderhoud ook de kinderen betrekt. Er is speciaal tuingereedschap voor kinderen verkrijgbaar.

De basis gereedschappen die nodig zijn voor tuinonderhoud

Wanneer je zelf je tuin gaat onderhouden zorg dan voor goed tuingereedschap. Goed gereedschap is immers het halve werk! Je hebt voor goed tuinonderhoud echt géén schuur vol gereedschap nodig. In veel gevallen is tuingereedschap multi inzetbaar. De basisgereedschappen die je minimaal nodig hebt voor tuinonderhoud zijn:

  • Een spa of een schop ->hiermee kun je de delen van je tuin omspitten
  • Een schoffel of een hak -> om het onkruid weg te schoffelen, bij kleigrond gebruik je beter een hak
  • Een hark -> voor het egaliseren van de grond en de bladeren weg halen van je gazon
  • Een krabber > meestal voorzien van 3 haken die je door de grond trekt zodat dichtgeslagen grond weel los wordt.
  • Een snoeischaar liefst voorzien van roestvrijstalen messen  voor het snoeien van planten, buxushagen en heesters

Tips bij het aanschaffen van tuingereedschap

Bepaal vooraf waar je het tuingereedschap voor wilt gebruiken. Zo voorkom je dat je tuingereedschappen aanschaft die nooit worden gebruikt. Vergelijk de aangeboden gereedschappen met elkaar. Er bestaan veel varianten in tuingereedschap van goedkoop tot extreem duur. Het is vaak niet nodig om het duurste tuingereedschap aan te schaffen maar vaak is goedkoop ook duurkoop. Let bijvoorbeeld op het materiaal waarvan het tuingereedschap is gemaakt. Er is tuingereedschap gemaakt van roestvrij staal of gecoat staal. Roestvrij staal roest niet maar gecoat staal is goedkoper. Coatingstaal is verchroomd staal en dat slijt er op den duur af. Wanneer het handvat van staal is kan dit in de winter erg koud aanvoelen. Bekijk of het merk tuingereedschap dat je wilt kopen garantie geeft. En tot slot; koop gereedschap met felle kleuren, dat vindt je in de tuin sneller en makkelijker terug.

Elektrisch tuingereedschap

Met elektrisch tuingereedschap wordt tuinonderhoud een stuk minder zwaar. Maar ook hier geldt bekijk vooraf waar je het tuingereedschap voor wilt gebruiken en vergelijk dan het aangeboden elektrische gereedschap met elkaar. Zo vindt je precies wat je nodig hebt tegen de beste prijs. Heb je een groot terras dan kan een hogedruk reiniger misschien van pas komen. Binnen korte tijd ziet jouw terras er na de winter dan weer prachtig schoon uit. Met een bladblazer of bladzuiger ben je in no time van al het blad in je tuin af. En een elektrische heggenschaar is een goed idee wanneer je een lange heg moet snoeien. Je kunt een gewone (duw) grasmachine kopen. Goed voor je workout, maar met een elektrische grasmachine gaat het wel een stuk eenvoudiger. En heb je geen of bijna geen tijd om je gazon wekelijks te maaien dan is een robotmaaier een optie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *