BadkamerInterieurWonen

Betonlook verf: dé trend van dit moment

Betonlook verf

De betonlook is helemaal hip anno 2020. De betonlook past perfect bij de meest populaire woontrends van dit moment. Denk maar eens aan de industriële stijl, maar ook bij een Scandinavisch of natuurlijk interieur mag de betonlook niet ontbreken. Nu zijn we helaas niet allemaal gezegend met een woning in de fabrieksstijl. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om de betonlook te realiseren. Kiezen voor verf behoort tot één van die opties. In dit artikel vertellen we meer over de voordelen van betonlook verf en leggen we uit waar je op moet letten als je deze aanschaft.

Voordelen van betonlook verf

Overweeg je om betonlook aan te schaffen en ben je nog niet helemaal overtuigd? Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze en hebben de voordelen van betonlook verf voor jou op een rijtje gezet:

  • De betonlook creëren kan op heel veel verschillende mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van betonbehang of beton cire. Toch is betonlook verf verreweg de goedkoopste oplossing. Hierdoor bespaar je eenvoudig geld op de make-over van jouw woning en geniet je toch van de zo gewilde betonlook in huis. Dat is pas een win-win situatie!

  • Betonlook verf is voor heel veel verschillende ondergronden te gebruiken. Bovendien is voorstrijken vaak niet nodig, waardoor je relatief goedkoop de gehele muur kunt verven. Daarnaast bespaar je zo natuurlijk ook heel veel tijd. Wist je dat betonlook verf ook nog eens in alle ruimtes van het huis te gebruiken is. Van de badkamer tot de garage, je kan het zo gek nog niet verzinnen of het is mogelijk. Let er in de badkamer wel op dat je een speciale betonlook methode gebruikt voor de muren die in direct contact staan met water. Beton cire badkamer biedt dan de oplossing.

  • Betonlook verf is in verschillende tinten verkrijgbaar. Veel mensen zijn in de veronderstelling dat een betonlook direct heel donker is, maar dit is zeker niet altijd het geval. Je kunt de betonlook zo licht of donker maken als je zelf wilt. Hierdoor kan je de sfeer in hus geheel naar eigen wens bepalen.

Betonlook verf kopen, waar moet je op letten?

Betonlook verf is in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Daarnaast zijn er ook nog eens meerdere aanbieders die deze verf verkopen. Daardoor is de keus wellicht iets lastiger. Want voor welke aanbieder kies je? Kies je voor iemand die ook andere verfsoorten zoals Chalk Paint verkoopt? Kies je voor een A-merk of een doe-het-zelf-zaak die ook betonlook verf van eigen merk verkoopt? De mogelijkheden zijn eindeloos!

Bij je uiteindelijke beslissing speelt de kostprijs van de verf natuurlijk een doorslaggevende factor. Bepaal daarom vooraf hoeveel je maximaal aan de verf wilt uitgeven. Bedenk wel dat met het prijsverschil ook een kwaliteitsverschil ontstaat. Als de betonlook verf slechts een tijdelijke oplossing is, voldoet een goedkopere verfsoort prima aan de eisen. Wanneer je echter naar een mooie uitstraling op de lange termijn op zoek bent, adviseren wij om toch voor duurdere merken te kiezen. Ook een duurdere mogelijkheid voor de betonlook, zoals beton cire, biedt dan in veel gevallen de oplossing.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.