TuinWonen

Een dinerparty in de buitenlucht geven

Een dinerparty in de buitenlucht geven

Wanneer je nog een leuk idee zoekt voor je housewarming, of voor een ander feestje, dan is het goed om eens aan een dinerparty te denken. Maar dan wel in de buitenlucht. Ook je tuin mag er immers wel zijn. Alleen al om die reden is het dus een goede start van je tijd in je nieuwe woning. De bedoeling is dan natuurlijk wel dat je je tuin ook geschikt maakt om lekker in te eten en feestjes te vieren. Dat betekent dat je in ieder geval een aantal zaken goed moet hebben ingericht.

Zorgen voor fijne zitplekken

De eerste zorg die je hebt, is natuurlijk dat je je gasten een fijne plek moet kunnen bieden. Dit moet je niet alleen in het kader van je feestjes bekijken, maar ook op normale dagen. Het is wel fijn om bijvoorbeeld een loungeplek te hebben in je tuin. Maar ook een goed tuinset is wel heel belangrijk om te hebben. Al deze zaken moet je dus eerst regelen. Vergeet daarbij ook niet de mooie plaatsjes in je tuin te creëren waar iedereen kan gaan zitten. Dat is het eerste wat je doet, maar er is meer.

Een plek om te koken

Dan is het ook nog belangrijk om een plek te hebben om te koken. Een echte buitenkeuken is heel populair en er zijn dan ook veel verschillende mogelijkheden. Het liefst kies je voor een optie die past bij jou. Een pizza oven voor buiten is daar een goed voorbeeld van. Lekker pizza’s bakken naar eigen recept en op je eigen manier, dat is pas fijn. Dit zal ook perfect passen bij het feestje dat je wilt organiseren. Jouw vrienden verwachten immers natuurlijk wel ook wat van je in dat opzicht. Verzorg de oven dus altijd.

Een goed alternatief bieden

Hoe fijn de pizza’s die je buiten bakt ook zijn, er zijn natuurlijk altijd gasten die ook wel iets anders zouden lusten. Daarom is het ook aan te raden om je buitenkeuken verder uit te breiden. Een goede barbecue is natuurlijk ook een standaardonderdeel van een goede keuken. Op die manier kan je er in ieder geval zeker van zijn dat er voor alle gasten iets te vinden is dat ze lusten. Dit is bijvoorbeeld ook leuk wanneer er ook kinderen bij zijn. Alle reden om de keuken dus zo uitgebreid als mogelijk te gaan opbouwen.

Voor na het eten

Na het eten is het evenement natuurlijk nog niet over. Het is daarna tijd voor een goed en lekker drankje. Dat betekent dat je dus ook een mooie buitenbar gaat opbouwen. Daar kan je dan zelf als barman achter gaan staan. Dit betekent dus wel ook dat je even je kunsten moet gaan oefenen. Je komt natuurlijk niet weg met alleen maar rum-cola en bier. Het is wel de bedoeling dat je er ook echt iets van maakt. Dat bezorgt je dus ook mooi een nieuwe hobby waar je je op kunt richten de komende tijd.

In de winter nog eens overdoen

Wanneer je buitenparty een groot succes is geweest, ben je er nog niet van af. Het is dan wel een heel goed idee om het in de wintermaanden nog eens over te doen. Dan kan je bijvoorbeeld eens kijken wat je binnen allemaal kunt doen. Ook het huis zelf wil je natuurlijk inwijden. Of misschien ben jij wel jarig in de wintermaanden. Of geldt dat voor één van je gezinsleden. Alle reden om dus ook dan nog eens een leuk feestje te organiseren. Mogelijk ook weer met het serveren van een lekkere eigen pizza.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *