TuinWonen

Welke kamerplant kan tegen weinig zonlicht?

Welke kamerplant kan tegen weinig zonlicht? jpg

Planten zijn dol op licht. Ze hebben over het algemeen veel (in)direct zonlicht nodig om te ontwikkelen en te groeien. Helaas is niet iedereen gezegend met een lichte woning en ramen op het zuiden. Wat dan? Kan je nu niet genieten van de voordelen van kamerplanten in huis? Ben je genoodzaakt om kunstplanten in huis te halen? Of bestaat er wel degelijk een oplossing? Gelukkig wel! Niet alle planten zijn immers even dol op licht. Er zijn ook talloze verschillende soorten die gebaat zijn bij een schaduwrijke omgeving. Laat je daarom niet direct afschrikken door een donker huis, maar bekijk wat de mogelijkheden zijn. Ook in een donkere ruime kunnen de volgende kamerplanten in optimale conditie blijven:

Sansevieria

De Sansevieria is een zeer populaire kamerplant en ook nog eens ontzettend eenvoudig te onderhouden. Deze plant wordt vaak gebruikt in de slaapkamer, omdat deze de lucht enorm goed kan zuiveren. De Sansevieria is in diverse soorten en maten verkrijgbaar. Daardoor is hij geschikt voor ieder huis en past hij binnen elk interieur. De Sansevieria is tevens een zeer gemakkelijke plant, ideaal voor mensen die niet profiteren van groene vingers. In de volksmond wordt deze plant ook wel de ‘niet dood te krijgen’ kamerplant genoemd. Je kunt hem enkel uitroeien door hem te veel water te geven. Hierbij geldt dat je hem beter kunt verwaarlozen dan te veel te verwennen. Ideaal voor mensen die hun plant dikwijls vergeten!

En uiteraard het allerbelangrijkste: de Sansevieria kan prima in een schaduwrijke omgeving leven!

Sansevieria
copyright Chic Plants

Aglaonema’s

Deze kamerplant is bij de meeste mensen wel bekend. Misschien laat de ingewikkelde naam niet direct belletjes rinkelen, maar ervaar je wel enige herkenning als je een foto van de plant ziet. Deze plant staat immers bekend om de geweldige tekening op het blad. De blaadjes kennen bovendien meerdere kleurschakelingen, waardoor deze altijd over een unieke uitstraling beschikt. De Aglaonema’s zijn dol op schaduw en donkere omgevingen. Let wel op: enig daglicht is wel nodig. Als je de plant enkel aan kunstlicht blootstelt, zal hij er niet mooier op worden. Hierbij gaat het echter niet om direct zonlicht. Een ruimte met één raam op het noorden is voldoende om de Aglaonema’s goed te laten groeien.

Deze planten zijn tevens zeer eenvoudig te onderhouden. Ze hebben wel water nodig, maar niet belachelijk veel. In de zomermaanden doe je er goed aan om de grond steeds een beetje vochtig te houden. In de winter mag de grond echter best droog zijn. Te weinig water geven is dan bijna niet mogelijk.

Aglaonema’s
copyright Chic Plants

Spathiphyllum

Ben je op zoek naar een plant die goed tegen een schaduwrijke omgeving kan en tegelijkertijd ook nog eens enorm goed voor de gezondheid is? Dan is de Spathiphyllum, ook wel de Lepelplant genoemd, één van de beste opties. Deze kamerplant staat bekend om zijn luchtzuiverende kwaliteiten. Wanneer je meerdere planten bij elkaar plaatst, geniet je van een schonere en zuurstofrijke lucht. Deze kamerplant is bovendien ook nog eens zeer eenvoudig te onderhouden. De plant laat het snel zien als hij te weinig water heeft gekregen, hij ‘zakt’ dan als het ware in en veert weer op als er aan zijn waterbehoefte wordt voldoen. Een eenvoudige en sterke kamerplant die ook nog eens over luchtzuiverende kwaliteiten beschikt!

Spathiphyllum

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.